1.9.11

Εν αναμονή των αποφάσεων για τον Alpha, τα τρία σενάρια των γερμανών για το μέλλον του σταθμού...


Εντός της ημέρας - εκτός απροόπτου, αναμένονται οι αποφάσεις για τον Alpha και για το ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του καναλιού το επόμενο διάστημα. Η κεντρική διοίκηση του ... ομίλου RTL η οποία και θα αποφασίσει την τύχη του ελληνόφωνου καναλιού αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην τοπική διοίκηση προκειμένου να σχεδιάσει το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Πριν όμως σας πούμε τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και θα κληθεί να υλοποιήσει η διοίκηση του Μάινους και των συνεργατών του, θυμίζουμε ότι το business plan που είχε κατατεθεί προ διετίας όταν οι γερμανοί εξαγόρασαν τον σταθμό από τον Δ. Κοντομηνά, απέτυχε στους στόχους του, δημιουργώντας ένα έλλειμμα της τάξης των 18.000.000 ευρώ. Προφανώς δεν είχε προβλεφθεί η κρίση που θα έπληττε την ελληνική τηλεοπτική αγορά και η κατακόρυφη μείωση των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Τα σενάρια
Σήμερα με δεδομένο το έλλειμμα των 18.000.000 ευρώ η διοίκηση της μητρικής εταιρίας (και όχι η τοπική διοίκηση του Μάινους και των συνεργατών του), εξετάζει τρία σενάρια για το μέλλον του Alpha. Το πρώτο (που είναι και το καλό σενάριο), προβλέπει την αναχρηματοδότηση του ελλείμματος και με βελτιωτικές κινήσεις, συν κάποιες περικοπές επιχειρούν να μαζέψουν τα οικονομικά. Σε αυτή την περίπτωση οι κραδασμοί στο πρόγραμμα και στην φυσιογνωμία του σταθμού θα είναι ανεπαίσθητοι.
Το δεύτερο σενάριο (το κακό) που συζητούν, προβλέπει να ζητήσουν από τον Μάινους να καλύψει την «τρύπα» σε ένα εύλογο χρόνο, κάνοντας περικοπές αντίστοιχες του ελλείμματος. Σε αυτή την περίπτωση οι κραδασμοί θα είναι ισχυροί και προβλέπεται να γίνει «σφαγή»! Προγκρόμ απολύσεων, άγριες περικοπές μισθών, κόψιμο εκπομπών και «σπάσιμο» συμβολαίων που στην ουσία θα προκαλέσει αλλαγή στη φυσιογνωμία του σταθμού.
Τέλος, το τρίτο σενάριο προβλέπει να πουλήσουν τον σταθμό και να φύγουν!

Τι δεν θα μάθουμε σήμερα
Πολύ σύντομα λοιπόν – ίσως και εντός της ημέρας, θα γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει η κεντρική διοίκηση του RTL για τον μέλλον του Alpha και σε καμιά περίπτωση – για να το ξεκαθαρίσουμε (επειδή λέγονται και γράφονται πολλά), δεν θα μάθουμε για το πρόγραμμα, τα συμβόλαια ή τις εκπομπές. Τα τρία τελευταία, θα απασχολήσουν την τοπική διοίκηση του καναλιού, αφού πρώτα πάρει εντολές από την μητρική εταιρία για το πώς θα κινηθεί. Μην περιμένετε λοιπόν να απαντηθούν απορίες του τύπου τι θα γίνει με την Ελένη Μενεγάκη και το συμβόλαιό της ή αν θα συνεχίσει η πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου και αν θα επαναληφθεί το Greek idol!
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: