10.9.11

Το Γερμανικό κανάλι ARD στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ,μελετά τις επιπτώσεις της κρίσης στους Βολιώτες...


www.magnesianews.gr
Τους μύθους που περιβάλλουν τους «τεμπέληδες» Έλληνες αλλά και τις προκαταλήψεις με τις οποίες μας αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί πολίτες, ανέλαβε να «σπάσει» για λογαριασμό της Γερμανικής τηλεόρασης η βολιώτισσα δημοσιογράφος Έφη Μουργελά η οποία με τη συνεργάτη της Γερμανίδα δημοσιογράφο κ.Ινγκα Κλές και συνεργείο του...


1ου Γερμανικού καναλιού ARD βρίσκονται από την Πέμπτη στο Βόλο για να καταγράψουν και να παρουσιάσουν στο τηλεοπτικό κοινό της Γερμανίας, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο Βόλο, μιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στις εξελίξεις.


Η βολιώτισσα δημοσιογράφος συνομίλησε με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, και τον Γραμματέα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Ευστάθιο Πλαστάρα, καθώς και με πολλούς απλούς πολίτες μεταξύ αυτών, συνταξιούχους και οδηγούς ταξί, θέλοντας έτσι να αποτυπώσει την καθημερινό αγώνα των ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, με κορυφαίο αυτό της ανεργίας και της περαιτέρω αποβιομηχάνισης της περιοχής.


Η κ. Μουργελά επισκέφθηκε και την Εφημερίδα «Μαγνησία» και το «Ράδιο Ένα 102,5» έχοντας κάνει εδώ τα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα, και συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Γιώργο Καρεκλίδη ο οποίος της έδωσε το στίγμα της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης στην τοπική κοινωνία του Βόλου.

Εργατικοί οι Έλληνες
Ο Γ. Καρεκλίδης επεσήμανε την αλλαγή του μείγματος της πολιτικής που έχει επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα, και το αδιέξοδο που δημιουργείται από την ύφεση, ανεβάζοντας τους δείκτες της ανεργίας, το κλείσιμο των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, τη μείωση της κατανάλωσης.

Ζήτησε τη στήριξη του γερμανικού λαού, που πιστεύει ότι ο Ελληνικός λαός είναι τεμπέλης και κάνει διαρκώς απεργίες και αντέτεινε ότι οι Έλληνες είναι εργατικοί και δημιουργικοί, θεωρούν αναγκαίες ορισμένες αλλαγές, αλλά η μείωση των μισθών και η μείωση της κατανάλωσης, τους κάνει να αντιδρούν. Το ερώτημα που έκανε ο Γ. Καρεκλίδης ήταν αν ο Γερμανός εργαζόμενος έχανε 300€ του μισθού του, θα έμενε απαθής όταν δεν θα μπορούσε να ζήσει την οικογένειά του;
Το συνεργείο της Γερμανικής τηλεόρασης έφτασε στο Βόλο την Πέμπτη και θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.


Το ρεπορτάζ με θέμα «Η οικονομική κρίση στο Βόλο» θα προβληθεί από το 1ο κανάλι της Γερμανικής τηλεόρασης ARD στην εκπομπή fakt, ένα πολιτικό μαγκαζίνο το οποίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Τόμας Κάους, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (10.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: