15.9.11

ΚΥΠΡΟΣ: Μάστιγα η πλανοδιοπώληση στο λιμανάκι της Πάφου


Πάφος: Ο ΚΟΤσυνεχίζει να είναι αποδέκτης έντονων παραπόνων από ξένους περιηγητές και οργανωτές εκδρομών για το φαινόμενο της πλανοδιοπώλησης στην προκυμαία του λιμανιού της Κάτω Πάφου. Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση η οποία πρέπει να τερματισθεί αμέσως, προειδοποιεί ο...

Οργανισμός τη δημοτική αρχή Πάφου με έγγραφο που απέστειλε και το οποίο αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ».

Με την επιστολή ο ΚΟΤ τονίζει ότι τα μετακινούμενα κιόσκια στην είσοδο του λιμανιού της Κάτω Πάφου τα οποία πωλούν εισιτήρια για κρουαζιέρες, περιηγήσεις και εκδρομές σε τουρίστες, ενεργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις κατά Νόμο σχετικές άδειες λειτουργίας.

«Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού», αναφέρεται στην επιστολή, «κανένα από τα υποστατικά εντός του χώρου δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας Γραφείου Τουρισμού και Ταξιδίων από τον ΚΟΤ».

Ο ημικρατικός οργανισμός καλεί δε τον Δήμο Πάφου να τον ενημερώσει κατά πόσο έχει χορηγήσει οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας ή άσκησης επιτηδεύματος στα εν λόγω υποστατικά και σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα.

«Δεδομένης της ακαταστασίας ή και της ακαλαισθησίας που παρατηρείται στους χώρους του λιμανιού», καταλήγει η επιστολή του ΚΟΤ, «καλούμε τον Δήμο Πάφου να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που επηρεάζει αρνητικά την τουριστική εικόνα της πόλης σας».

Παράπονα για την κατάσταση με την πλανοδιοπώληση στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, εκφράζει με επιστολή προς τον Δήμο Πάφου και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Στην επιστολή γίνεται λόγος για ακαλαίσθητη εικόνα στην είσοδο του λιμανιού, για απαράδεκτες πρακτικές και για παράνομες δραστηριότητες.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: