14.9.11

Διπλούς μισθούς εισπράττουν οι αιρετοί του Δημοσίου!!!...


Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει χαράτσια και κεφαλικούς φόρους στους πολίτες, αδυνατεί να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αντιμισθίες των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

Με το νόμο 3966/2011 η κυβέρνηση υποχρέωνε τους αιρετούς της... αυτοδιοίκησης (Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων και Αντιπεριφερειάρχες) να επιλέξουν ποιο μισθό θα λαμβάνουν. Αυτούς της αντιμισθίας από τη θέση τους στο Δήμο ή αυτόν από την οργανική τους θέση.

Η ρύθμιση αφορούσε όσους ήταν δημόσιοι υπάλληλοι ή έχουν οργανική θέση σε δημόσιες επιχειρήσεις ή άλλες επιχειρήσεις που τη διοίκηση τους ορίζει άμεσα ή έμμεσα το δημόσιο (όπως πχ η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).

Κάποιοι όμως δεν επέλεξαν τον έναν από τους δύο μισθούς και εισπράττουν και την αντιμισθία από τη θέση τους στο Δήμο και το μισθό τους από το δημόσιο ή την Εθνική Τράπεζα ή άλλο ΝΠΔΔ.

Όλο αυτό τον καιρό το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πραγματοποίησε, ούτε ένα έλεγχο στους 325 Δήμους όλης της χώρας.

Τη στιγμή που αυτό μπορεί άνετα να γίνει, να διασταυρωθούν στοιχεία και να βρεθούν αυτοί που παρανόμως εισπράττουν και τους δύο μισθούς.

Πως μετά να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και να μην επιβαρύνονται με νέα φορολογικά μέτρα οι πολίτες;

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης είχαν την αφέλεια να υποβάλλουν και ερωτήματα στη «Δήμος ΝΕΤ» για να βεβαιωθούν. Όταν όμως είδαν ότι κανείς δεν τους ελέγχει συνέχιζαν να εισπράττουν παρανόμους και τους δύο μισθούς.

Ακούει κανείς την κυβέρνηση;

Θα γίνει κανένας έλεγχος για όλα αυτά;

Αλήθεια ασχολείται κανείς πραγματικά για τη σωτηρία μας;
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: