15.9.11

Χωρίς νερό για πάνω από δέκα συνεχόμενες ημέρες στα λυόμενα του Πύργου...


Χωρίς νερό για πάνω από δέκα συνεχόμενες ημέρες, κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης και με την αφόρητη ζέστη να κόβει την ανάσα, ζουν οι λιγοστές οικογένειες που διαμένουν τα τελευταία χρόνια στα λυόμενα «Ερμής», του δήμου Πύργου. Τα απανωτά χτυπήματα της... μοίρας για τους ανθρώπους αυτούς που έχασαν τις κατοικίες τους από τους σεισμούς του 1993, τους έχουν φτάσει σε απογοήτευση καθώς εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη μιας φυσιολογικής στέγης για τους ίδιους και τα παιδιά τους τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε στο έργο γεώτρησης της περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο γεώτρησης εξάλλου είχε παρουσιάσει και πέρυσι αντίστοιχο πρόβλημα με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προβούν σε νέα γεώτρηση αλλά χωρίς όπως φαίνεται ουσιαστική λύση. Έτσι ένα περίπου χρόνο μετά, τις τελευταίες είκοσι μέρες οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ή να κουβαλούν νερό με κουβάδες από παρακείμενο κανάλι για να ανταπεξέλθουν όσο μπορούν στις σωστές συνθήκες υγιεινής τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί, νιώθουν ότι βρίσκονται σε τριτοκοσμική χώρα, εγκαταλελειμμένοι από κάθε ενδιαφέρον, που οφείλει να τους δείξει η πολιτεία, καθώς επανειλημμένα έχουν ενοχλήσει τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να παίρνουν οποιαδήποτε απάντηση.

Οι συνθήκες υγιεινής για τις δέκα περίπου οικογένειες τις τελευταίες μέρες, είναι εξαιρετικά άθλιες, με τους κατοίκους να είναι αποκομμένοι από τον κόσμο μέσα στον οποίο έχουν δικαίωμα να ζουν και ανήκουν. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω της υπερβολικής ζέστης που επικρατεί ενώ τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι μεγάλοι κινδυνεύουν από τις μολύνσεις που καραδοκούν λόγω της έλλειψης νερού στην περιοχή.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά τις τελευταίες μέρες καλούμε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου και όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για το αν ζούμε ή πεθαίνουμε. Δεν ενδιαφέρει την πολιτεία αν οι οικογένειές μας έχουν νερό εδώ και πόσες μέρες και μας αφήνουν στο έλεος της ζέστης και των μολύνσεων», τονίζουν αγανακτισμένα οι κάτοικοι των λυομένων και καλούν τον Δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο να επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος.

Οι κάτοικοι επίσης καταγγέλλουν, ότι μέχρι σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου, έχει αφήσει στην άκρη τις προσπάθειες ανακατασκευής του έργου γεώτρησης και ο Δήμος δεν έχει επιληφθεί να δώσει νερό για όσο καιρό υφίσταται η βλάβη έστω με τη χρήση μιας υδροφόρας, που θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μόλις χθες η υπηρεσία του Δήμου Πύργου δεσμεύτηκε να προβεί στην εγκατάσταση μιας υδροφόρας που θα παρέχει νερό στις οικογένειες των λυομένων έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της γεώτρησης, ύστερα από συνάντηση που έγινε με κατοίκους της περιοχής.

Από τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Πύργου, για τεχνικά θέματα, Βασίλης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του για το ζήτημα τόνισε ότι: «Στο σημείο υπάρχει μια γεώτρηση η οποία έχει βυθίσει, προσπαθούμε να την ανακατασκευάσουμε και έχουμε κάνει προσπάθειες και με τα μηχανήματα του δήμου να βρούμε μια λύση ωστόσο αυτό είναι δύσκολο.

Πλέον έχουμε αναθέσει την υπόθεση σε έναν εργολάβο, ο οποίος θα ξεκινήσει εργασίες σε δύο με τρεις ημέρες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα δώσουμε ξανά νερό στον κόσμο».
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: