12.9.11

Η ελληνική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Μπαρόζο...


Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ελληνική κρίση θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες Μέρκελ και Μπαρόζο επιδιώκουν την... επιτάχυνση της επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να καθησυχάσουν τις αγορές.

Ταυτόχρονα, το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τασκ. Θα επικεντρωθούν στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και στο σύνολο της Ε.Ε., κυρίως δε στην εξέλιξη των συζητήσεων σχετικά με την οριστική υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας για την οικονομική διακυβέρνηση.

Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Αθήνας να
εκπληρώσει πλήρως τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σταθεροποίησης για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ δεν απέκλεισε μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί το ευρώ. «Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ακόμη και βραχυπρόθεσμα καμία απαγόρευση σκέψεων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα «Die Welt» στην έκδοση της Δευτέρας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τόνισε ότι «δίνουμε τη μάχη για να μπορούμε να καταβάλουμε αδιαλείπτως τους μισθούς και τις συντάξεις και η μάχη συνεχίζεται». Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει «αδιαπραγμάτευτα» στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα των προβλημάτων της Ευρώπης».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: