25.9.11

Συνάντηση Βενιζέλου-Λαγκάρντ μετά τα νέα «πολεμικά ανακοινωθέντα» ...

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Ακόμη, δεν...

έχει ανακοινωθεί επίσημα αν στη συνάντηση συμμετέχει και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Μιλώντας κατά τη διάρκεια γεύματος στο ΔΝΤ με θέμα «Σπάζοντας το φαύλο κύκλο», ο Ευ. Βενιζέλος επικαλέστηκε την προηγούμενη ιδιότητά του, του υπουργού Αμυνας, λέγοντας «είναι απολύτως αναγκαίο να κερδηθεί ο πόλεμος αυτός».

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της τελευταίας μέρας των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, όπως είπε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς.

Ο Ευ. Βενιζέλος, πριν τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με τον οποίο συζήτησε κυρίως την εφαρμογή της συμφωνίας της 21η Ιουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο σημερινό γεύμα του ΔΝΤ με θέμα: "Σπάζοντας το φαύλο κύκλο". Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς στις αιτίες και στις προεκτάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, παρουσιάζοντας τις προσπάθειες και τις ενέργειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση.

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, "όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος".

"Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτβουλίες, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος" ανέφερε , απευθυνόμενος στην ετήσια συνέλευση του Διεθνούς Χρηματο-πιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα της ευρωζώνης, ή της διεθνούς οικονομίας. Είναι η Ελλάδα μια ιστορική χώρα, μια περήφανη χώρα, με πολίτες που υποβάλλονται σε πολλές θυσίες, για να σώσουν την πατρίδα τους, αλλά και να την δούν να αποκαθίσταται" και επισήμανε : "δεν νομίζω ότι σε διεθνές επίπεδο μπορεί κανένας να βρεί πολλά παραδείγματα τόσο ταχέων προσπαθειών, για δημοσιονομική επανεξισορρόπηση. Ομως, όπως το γνωρίζετε, αυτό συνοδεύεται με ένα πολιτικό και κοινωνικό κόστος πολύ υψηλό".

"Το σπουδαίο, για εμάς, είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Ομιλώ τώρα με την ιδιότητα του τέως υπουργού Αμυνας : είναι απολύτως αναγκαίο να κερδηθεί ο πόλεμος αυτός".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: