8.9.11

Όλα στο τραπέζι από τους κτηνοτρόφους...


ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΡΝΑΚΙ Π.Ο.Π. – ΣΦΑΓΕΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ...
Ενδιαφέρουσα έκτακτη γενική συνέλευση των κτηνοτρόφων της επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Φαντασία», με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου επαρχίας Ελασσόνας, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα για τα τρέχοντα θέματα που τους απασχολούν.
Αν και η... προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, τέθηκαν στο «τραπέζι» της συνέλευσης επίκαιρα θέματα και προβλήματα, με σημαντικότερα τη διαδικασία πιστοποίησης για το «Αρνάκι – Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.», τις προοπτικές λειτουργίας των Σφαγείων Ολύμπου(αγορά μετοχών από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους), καθώς τις εξισωτικές και τις δηλώσεις.
Ανοίγοντας τη συνέλευση, ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της επαρχίας Ελασσόνας κ. Αναστ. Αντωνίου, στάθηκε στην αναγκαιότητα να επιδείξουν όλοι συνέπεια και σοβαρότητα, προκειμένου να «τρέξει» το «Αρνάκι – Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.».
Μιλώντας ο προϊστάμενος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης – Κτηνιατρικής Ελασσόνας κ. Νικ. Μηνάς υπογράμμισε πως αναμένεται να οριστεί η σχετική διαδικασία για την πιστοποίηση, χαρακτηρίζοντας την εφαρμογή του προγράμματος ως «μεγάλο άλμα για τη στήριξη του προϊόντος». «Θα εξαρτηθεί και από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους το πώς θα το τρέξουν, αφού τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις...», υπογράμμισε ο κ. Μηνάς.
Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεώργ. Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για την ευκαιρία να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα της περιοχής, με όλα τα πλεονεκτήματά της, ενώ αναμένεται η διαδικασία για τον τρόπο πιστοποίησης του προϊόντος. Όπως προέβλεψε ο κ. Παπαδόπουλος, λόγω των φυλών των ζώων, τα αποτελέσματα για το αρνάκι θα είναι μάλλον πενιχρά, ενώ για το κατσικάκι οι προοπτικές θα είναι καλύτερες.
Τέλος, ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο Ελασσόνας, φροντίζοντας για την καταβολή του φόρου βοσκής. «Θα πρέπει να στηριχτεί ο Δήμος από όλους. Δεν σας κρύβω ότι κινδυνεύουν αρκετοί κτηνοτρόφοι να βρεθούν εκτός πινάκων νομέων…», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχ. Τζιότζιος, αφού ανέφερε πως αναμένεται με ενδιαφέρον ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών, ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να στηρίξουν τα Σφαγεία Ολύμπου(«Δεν πρέπει να παν σε άλλα χέρια, να στηριχτούν από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους», τόνισε χαρακτηριστικά).
Στη συνέλευση, παρών ήταν εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας ο κ. Βαλιώτης, που έκανε λόγο για σοβαρές ατασθαλίες στα χαρτιά τους, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Όπως είπε, στο τέλος της εβδομάδας, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διορθώσεις για την εξισωτική.
Κλείνοντας, ο αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία – πρώην πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ελασσόνας κ. Ν. Παλάσκας τόνισε: «Απέτυχε η προσπάθεια για τη δημιουργία καινούργιου Σφαγείου. Καλούμαστε σήμερα να στηρίξουμε το υπάρχον Σφαγείο της Καλλιθέας Ολύμπου. Δεν επιτρέπεται να χτυπάει κόκκινο και εμείς να αδρανούμε. Πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα για να μείνει...».
Παρόντες στη Γ.Σ. ήταν ακόμη εκπρόσωποι του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Ελασσόνας, που προανήγγειλαν διημερίδα(το επόμενο διάστημα) για το «Αρνάκι – Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.», προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής...
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: