16.9.11

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...


Ευτυχισμένοι μαζί...
Της Ρούλας Γεωργακοπούλου

Από χτες που ο Αλέξης Τσίπρας πήρε επάνω του θέμα, καθησυχάζοντάς μας ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης, έπαψα πια να είμαι... αναποφάσιστη. Θα τον ψηφίσω. Θα ψηφίσω και αυτόν και την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία από τον περασμένο Μάιο έχει τοποθετηθεί επισήμως για τον «καταστροφικό χαρακτήρα που θα είχε το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, υπό τις παρούσες συνθήκες». Εξίσου λογοτεχνική αλλά επί της ουσίας ταυτόσημη ήταν και η άποψη του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος πρότεινε την ντρίμπλα της «ευρωδραχμής» κάνα μήνα πριν από την απόφαση της 21ης Ιουλίου.
(Ασχετο: γιατί όσοι αναφέρονται στη συγκεκριμένη Σύνοδο Κορυφής, δημοσιογράφοι τε και πολιτικοί, τη λένε όλοι 21 Απριλίου;).
Αμα είναι έτσι, τότε να τους ψηφίσω απαξάπαντες με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, που όσο να πεις του έλαχε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Κι ας διατείνεται ο Αντώνης Σαμαράς ότι βασικά δεν τρέχει κάστανο κι ότι άπαξ και αναλάβει δεν θα του πάρει παραπάνω από τρεις συνεδρίες λέιζερ για να μας κάνει «τζάμι».
Εγώ πάντως έχω χρέος να τιμήσω και την ευρωπροσήλωση της Ντόρας καθώς και την πολιτική σύνεση του Φώτη Κουβέλη. Γιατί μπορεί να είμαστε ό,τι είμαστε, στα δύσκολα όμως «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Είμαστε;
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: