21.9.11

Απαρχή εξελίξεων τα μέτρα...


Απαρχή εσωκομματικών και πιθανότατα πολιτικών εξελίξεων αποτελούν τα μέτρα «σοκ και δέος» που συμφώνησε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πέραν των ... κοινωνικών αντιδράσεων (ήδη ξεκινά τσουνάμι κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθεί στις 6 Οκτωβρίου με την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ), στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν ιδιαίτερα για την στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς τα μέτρα είναι ιδιαίτερα σκληρά και βουλευτές είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν και απόδοση ευθυνών, για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.

Μάλιστα, δεν αποκλείονται και παραιτήσεις βουλευτών, που διαφωνούν με τα μέτρα, αλλά δεν επιθυμούν να χρεωθούν την πτώση της κυβέρνησης ή να κατηγορηθούν ως υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία της χώρας.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται και η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής,, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, καθώς αναμένεται να τεθεί εκ νέου το ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει μόνη της και να εφαρμόσει πράγματι τα μέτρα ή απαιτείται η δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων…
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: