16.9.11

Μορφή χιονοστιβάδας οι αντιδράσεις για το τέλος ακινήτων...


Απόγνωση σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και σφοδρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το νέο τέλος που αναμένεται να επιβληθεί στα ακίνητα, ενώ διαφωνίες διατυπώνονται και στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Από τις... διευκρινήσεις που δόθηκαν για το τέλος ακινήτων προέκυψε μεγαλύτερη επιβάρυνση για όλους σε σχέση με όσα είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Θεσσαλονίκη, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, ότι το τέλος καλούνται να πληρώσουν και οι άνεργοι, όπως επίσης ότι εξαιρούνται οι εκκλησίες και οι θρησκευτικοί χώροι γενικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, επέμεινε και χθες ότι το μέτρο είναι δίκαιο και δεσμεύθηκε η σχετική τροπολογία να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το τέλος ακίνητης περιουσίας για τα ξενοδοχεία.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της λέγοντας: «Εάν πιστεύουν οι κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης ότι θα έκαναν καλύτερη διαπραγμάτευση και ο κ. Σαμαράς από τον πρωθυπουργό, να το πουν στο λαό να το αξιολογήσει». «Θα πρέπει, πρόσθεσε, να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτό τον τόπο, να δούμε ο καθένας τη διαδρομή του για να μην μιλάμε αόριστα και απρόσωπα».

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε τον υπουργό για το φιάσκο στη συμφωνία με τη Φινλανδία, τη μπλόφα- φιάσκο με την Τρόικα και τα ψέματα για το ύψος στο χαράτσι των ακίνητων. Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και όταν την ξαναβρεί, «θα μπορέσουμε να ... ανασυστηθούμε».

«Επαίσχυντο χαράτσι» χαρακτήρισε το τέλος το ΚΚΕ και ζήτησε άρνηση πληρωμής, ενώ ο ΣΥΝ έκανε λόγο για «ευνοϊκή μεταχείριση της εκκλησίας την ώρα που οι άνεργοι, οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι σπρώχνονται στο Καιάδα».

Στο μεταξύ, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος ζητούν να μην κόβουν το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν θα έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτου.

ΔΣΑ: Μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο σχέδιο προσφυγής και κάλεσε τους καταναλωτές να προσφύγουν μαζικά κατά του τέλους. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Ο ρόλος της ΔΕΗ είναι καθαρά διαχειριστικός» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΗ Γιάννης Παπάζογλου και επεσήμανε ότι η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ένα νόμο του κράτους...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: