29.9.11

Σε εξέλιξη η συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας...


Στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης πραγματοποιείται τελικά η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα. Κι αυτό γιατί το υπ. Οικονομικών τελεί υπό κατάληψη από την ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης.
Καταλήψεις έγιναν το...

πρωί και στα υπόλοιπα υπουργεία, οι οποίες έληξαν το μεσημέρι.

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος (50 άτομα), στο Αγροτικής Ανάπτυξης (10 άτομα) και στο Γενικό Λογιστήριο (30 άτομα).

Επίσης, αποκλεισμένο από μαθητές ήταν και το υπουργείο Παιδείας.

Το πρωί, υπάλληλοι που είχαν καταλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέβηκαν στο οδόστρωμα της Μεσογείων και άρχισαν να κλείνουν συμβολικά, για λίγα λεπτά κάθε φορά, τη λεωφόρο.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.

»Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: