23.9.11

Παραιτείται ο Καμίνης; ...


Στα πρόθυρα της παραίτησης βρίσκεται ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η «Παρασκευή και 13».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Καμίνης με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά από ... επίσημο αίτημα για ραντεβού, το οποίο είχε καταθέσει εδώ και πολύ καιρό, προσανατολίζεται στο να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, καθώς διαπιστώνει ότι δεν έχει τη στήριξη που περίμενε από την Κυβέρνηση, με την πολιτική κάλυψη της οποίας κατάφερε να εκλεγεί, επικρατώντας πριν από έναν χρόνο του Νικήτα Κακλαμάνη.

Εδώ και πολύ καιρό, ο Γιώργος Καμίνης είχε ζητήσει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που αντιμετωπίζει, και να του ζητήσει ουσιαστική βοήθεια και παρέμβαση.

Το ραντεβού αυτό ωστόσο άργησε να οριστικοποιηθεί, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η εικόνα που έχει σχηματίσει ο Γιώργος Καμίνης για τις διαθέσεις της Κυβέρνησης απέναντί του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ο Γιώργος Καμίνης αισθάνεται εγκαταλελειμμένος από την Κυβέρνηση, και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με φίλους και συνεργάτες περιγράφει τον εαυτό του ως «ξένο σώμα».

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον Δήμαρχο Αθηναίων, μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Ραγκούση από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς ο σημερινός Υπουργός Υποδομών υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του, και ένας από τους εισηγητές της υποψηφιότητας Καμίνη, προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καμίνης αντιμετωπίζει και προβλήματα συνοχής στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξής του, με πολλά από τα στελέχη που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ να μην συντάσσονται με τις περισσότερες επιλογές του, και παρασκηνιακά να συζητείται ότι βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση του διαδόχου του, για τις εκλογές του 2014.
Πηγή: statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: