18.9.11

Απάντηση στην κυβέρνηση με στάση πληρωμών προτείνει η Αλ. Παπαρήγα...


Σε «άμεση αντίδραση με στάση πληρωμών» κάλεσε τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «στηρίζει, ενθαρρύνει και... συμμετέχει σε ένα παλλαϊκό κίνημα που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια».

Αυτή, ανέφερε, είναι η απάντηση στο επιχείρημα της κυβέρνησης «ότι θα ζήσουμε δύο κολασμένους μήνες». «Εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης, της τρόικας κόλαση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις και τη στάση των δυνάμεων του ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα είπε ότι «θέλει γερά κότσια σήμερα για να μείνεις σταθερός, αταλάντευτος μαχητής σε μια περίοδο όπου σε κάθε βήμα σου αντιμετωπίζεις οξυμένα προβλήματα, το δράμα της ανεργίας, η ναρκοκουλτούρα που καλλιεργεί τώρα επίσημα η κυβέρνηση, το κυνήγι της χίμαιρας των προσωπικών ευκαιριών».

Αρκετοί μας ρωτούν γιατί, τώρα που ο λαός έχει χάσει σχεδόν τα πάντα, δεν έχει ακόμα ξεσηκωθεί ώστε να επιβάλλει άμεση ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ή τουλάχιστον να αποτρέψει τα πιο επώδυνα, βάρβαρα μέτρα, είπε η κ. Παπαρήγα.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι «βεβαίως το εργατικό, το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα είναι πίσω από τις ανάγκες», ωστόσο σημείωσε ότι αν κάνουμε μια σύγκριση με την κατάσταση του κινήματος στην Ευρώπη, ακόμα και σε πολλές χώρες του κόσμου, τότε θα δούμε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 10- 15 χρόνια έγιναν σημαντικοί αγώνες, που δεν μπορούν να συγκριθούν με όλους τους προηγούμενους.

Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι θα έχουμε φυγόκεντρες τάσεις από την ΕΕ, κάποιες χώρες θα αποβληθούν από την Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, οπωσδήποτε και στην Ελλάδα και αλλού.

Ενδεχομένως, σημείωσε, θα υπάρχει περίοδος δυσκολίας σχηματισμού μιας αστικής κυβέρνησης, αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, απότομη πτώση κυβερνήσεων και ανακατατάξεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: