12.9.11

Ακόμα πιο πάνω βλέπει το έλλειμμα η Κομισιόν...


Ακόμα πιο ζοφερές εκτιμήσεις κι από τους «σκληρούς» της Τρόικας φαίνεται πως κάνει η Κομισιόν αναφορικά με τις πραγματικές «διαστάσεις» της ελληνικής οικονομίας, κυρίως δε τους περιβόητους στόχους μείωσης του ... δημοσιονομικού ελλείμματος, ακόμα και σε σχέση με τα προβλεπόμενα από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το «ανεβάζουν» στο 9,5% επί του ΑΕΠ για τη φετινή χρήση (2011) και οριακά χαμηλότερα, στο 9,3%, για το 2012! Κι όλα αυτά όταν με βάση τις δεσμεύσεις μας ως προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, η καλούμαστε ως χώρα να μειώσουμε το έλλειμμα στο 7,6% φέτος. Και με βάση αυτό το «επίτευγμα» να λάβουμε την περιβόητη επόμενη δόση των δανείων ύψους 8 δις ευρώ περίπου.

Είναι προφανές πως αυτές οι εκτιμήσεις πόρρω απέχουν ακόμα και από τις «αρνητικές» εκτιμήσεις των εκπροσώπων της Τρόικας, οι οποίοι στην τελευταία τους … συνομιλία με το οικονομικό επιτελείο εκτίμησαν πως το έλλειμμα φέτος θα εκτιναχθεί έναντι στόχων κατά μία και πλέον ποσοστιαία μονάδα !!!
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: