4.9.11

Αυξάνονται τα υπό κατάληψη πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη τη χώρα...


Συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο αυξήθηκαν τα τμήματα που έβαλαν «λουκέτο» και τα οποία ξεπερνούν πλέον τα 230.

Από τη Δευτέρα θα ... πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου-πλαισίου.


Κάντε κλικ στο χάρτη για αν δεiτε ποιες σχoλές βρίσκονται σε κατάληψη (Google map, ενημερωνέται από τους χρήστες του Internet).

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά την 76η Διεθνή Έκθεση.

Στην έκτακτη σύνοδό τους την Παρασκευή οι πρυτάνεις εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο καλούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλες τις ρυθμίσεις του νόμου-πλαισίου που εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις έκανε λόγο για παθογένειες και κομματικές σκοπιμότητες.

«Αυτά είναι τα συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση. Αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν την αποτύπωση των παθογενειών δεκαετιών, όπου η ουσιαστική γνώση των παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό κομματικών ισορροπιών και άλλων σκοπιμοτήτων» είπε.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: