24.9.11

Χρυσοχοΐδης: Απόφαση της κυβέρνησης να νικηθεί η κρίση...


«Είναι ανυποχώρητη απόφαση της κυβέρνησης να νικηθεί η κρίση» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια του δείπνου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το πολυσυνέδριο Capital + Vision.
Ο υπουργός επισήμανε ότι από μια ... ρηχή ανάπτυξη πρέπει να πάμε στην πραγματική ανάπτυξη, να φτιάξουμε, όπως είπε, μια οικονομία όπου το 50% θα στηρίζεται στη βιομηχανία, στην ενέργεια, στις εξαγωγές και στον τουρισμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να γίνει κέντρο πράσινης ενέργειας και εξαγωγών τονίζοντας με έμφαση ότι δεν είναι ώρα για μνημόσυνα και μοιρολατρία αλλά είναι ώρα για δράση. Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι η «χώρα που θέλουμε πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά. Νέο μοντέλο ανάπτυξης, νέο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και διασφάλιση της πολιτικής, οικονομικής και φορολογικής σταθερότητας, μιας χώρας που σέβεται τους επενδυτές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός κάλεσε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του νέου επενδυτικού νόμου, η προκήρυξη για τη νέα φάση του οποίου ξεκινά την 1η Οκτωβρίου. Επίσης ο ίδιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι έως το τέλος του χρόνου η κατάσταση θα είναι διαφορετική σημειώνοντας ότι το υπουργείο, η ΕΤΕπ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζονται ένα σχέδιο στο οποίο την περίοδο αυτή καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες, για την αύξηση της ρευστότητας.

Σημείωσε παράλληλα ότι έως το τέλος του χρόνου η χώρα θα είναι μια άλλη Ελλάδα για το επιχειρείν, σημειώνοντας ότι η μεγάλη προσπάθεια συνεχίζεται.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: