6.9.11

Τρισέ: Η Ελλάδα θα λάβει τις «αναγκαίες αποφάσεις»...


Βέβαιος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις προκειμένου να συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ εμφανίστηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο κ. Τρισέ σημείωσε ότι... οι αξιωματούχοι της τρόικας, οι οποίοι αναμένονται και πάλι στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, έδωσαν στην κυβέρνηση τον χρόνο να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις. «Ο χρόνος είναι προφανώς εξαιρετικά σύντομος, για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τις αποφάσεις που απαιτούνται από τις τρέχουσες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Τρισέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χθες στην τηλεόραση LCI.

«Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα, τίποτε περισσότερο», είπε, προσθέτοντας: «Ξόδευαν (σ.σ.: στην Ελλάδα) περισσότερο από τα έσοδά τους και αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχισθεί… Υπάρχει ακόμη χρόνος για επιστροφή σε μία φυσιολογική κατάσταση, αλλά μένει ακόμη να υιοθετηθούν τα μέτρα».

Εξάλλου, ο κ. Τρισέ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σχετικά με τις ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την εκτίμηση (σ.σ.: σε προσχέδιο έκθεσης) από το ΔΝΤ ενός ελλείμματος κεφαλαίων ύψους 200 δισ. ευρώ. «Υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφωνία για τις μεθόδους υπολογισμού των κεφαλαιακών αναγκών…Είμαι πεπεισμένος ότι η τελική εκτίμηση του ΔΝΤ δεν θα είναι αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος καθώς και την ανάγκη για την επιτάχυνση επιτάχυνσης της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: