10.9.11

Πρώην Βασίλισσα ψάχνει κοινό, για κους κους...


Μ.Π: Ελένη, ο καφές! Φούσκωσε! Σήκω από την ξαπλώστρα….
Ε.Μ: Τι φούσκωσε καλέ; Του ‘πεσε βαριά η ζάχαρη; Χαχαχα…
Μ.Π: Ελένη σήκω! Δε θα έχουμε καφέ!
Ε.Μ: Και ποιός σου ‘πε ότι είχαμε…

Αυτό ήταν. Η ... Ελένη κάνει στροφή 180 μοιρών και άλμα τριών ωρών. Αλλάζει ζώνη, αλλάζει συνήθειες, αλλάζει κοινό, (αν υπάρχει πια)μένει άτιτλη – έτσι απλά – και ξεκινάει από την αρχή.

Εδώ και μία εικοσαετία σχεδόν, όλα ''δούλευαν'' για τη «Βασίλισσα της Πρωινής Ζώνης». Έγκώμια, ''βραβεία'' , ''στέμματα'', δήθεν παπαράτσι κλπ, αλλά η ίδια δημοσίως, δεν παραδέχθηκε ποτέ τον τίτλο της.
Τώρα άτιτλη, η Μέση Ελληνίδα Νοικοκυρά (star version), χαράζει νέα πορεία. Η Ελένη και οι… άλλοι θα μπαίνουν στα σπίτια των τηλεθεατών στη 1 το μεσημέρι – και όχι στις 10 το πρωί, όπως εδώ και χρόνια – για τρεις ολόκληρες ώρες.

Σας φαίνεται παράξενο; Σε μένα, όχι!

Αν και είμαι σίγουρη πως η ίδια η παρουσιάστρια δεν ήθελε αρχικά να αλλάξει ώρα στο πρόγραμμά της, ωστόσο, είδε τί περνά η χώρα, κι έκανε την καρδιά της πέτρα, μείωσε και κατά 30% το χρυσό μισθό της κι είπε να πάει με τα νερά των Γερμανών. Σκληρή φάρα! Σου λέει… από το να φτάσει η κρίση στο σπίτι μου, καλύτερα να κοιμάμαι και μία ωρίτσα παραπάνω. Κι έτσι μπήκε η υπογραφή και μάλιστα με σιγουριά. Γιατί, απλά, σκέφτηκε ότι μπορεί να πιάσει τον παλμό αυτής της εποχής. Και εξηγούμαι:

Στόχος του καναλιού της Κάντζας, δεν είναι πια η νοικοκυρά και η γιαγιούλα που θα βάλει την «Ελενίτσα» της για να πιει τον καφέ της ευχάριστα. Αντίθετα, οι Γερμανοί θέλουν να προσελκύσουν το νεανικό κοινό. Εξάλλου, για τα λεγόμενα νεανικά νούμερα πανηγύριζαν και πέρσι. Η νέα ώρα λοιπόν, είναι η ιδανική για τον άνεργο (νέο target group που συνεχώς διευρύνεται), αλλά και για το φοιτητή που θα ξυπνήσει αργά, όπως και για το μαθητή που θα γυρίσει από το σχολείο. Θα αποτελεί επίσης μία πρόταση για όλη την οικογένεια που θα βρεθεί στο μεσημεριανό τραπέζι και αντί για το δελτίο ειδήσεων, θα προτιμήσει το χάχανο της Ελένης και τον χαβαλέ του Μουτσινά. Πρώτη ανάγκη λοιπόν της εκπομπής θα είναι μια ευρεία γκάμα θεμάτων, που να αφορούν και γυναίκες και άνδρες και παιδιά. Μία τέτοια συνταγή, θα χρειαστεί σίγουρα πολλά πειράματα, μέχρι να βρεθεί η σωστή δοσολογία και αρμονική «εκτέλεση» του τελικού mix. Το βέβαιο είναι πως η εκπομπή θα πρέπει να ξεκινάει με την ενότητα της μαγειρικής: 1 η ώρα! Πότε θα μαγειρέψουμε...

Λίγο πριν να βγει λοιπόν ο κάθε Κακοφωνίξ, να κατηγορήσει την παρέα του «Καφέ με την Ελένη» ότι εκτόπισε το Κους Κους από το μεσημέρι, θα σας πω, πως τα άστρα της Ελένης, δεν άντεξαν ποτέ απέναντι από αυτά της Φαίης. Στη μεσημεριανή ζώνη η Φαίη (εποχή Alter); Στην πρωινή η Ελένη! Στην πρωινή η Φαίη; Στη μεσημεριανή η Ελένη! Γλιτώνει κι από Σκορδαλιάγκα, γλιτώνει κι από ...Παπαντίνο (Έπρεπε να βορύμε ένα όνομα και για τους Παπαδάκη-Φερεντίνο).

Μια ανανέωση πάντως ήταν απαραίτητη για την άλλοτε Βασίλισσα της Πρωινής Ζώνης. Άσχετα με το αν θα παραμείνουν ίδια τα σκηνικά και οι συνεργάτες, το κοινό θα κρατήσει το κοντρόλ και θα κάνει για άλλη μια φορά παιχνίδι. Το «κλειδί» για τις μετακομίσεις της Ελένης - από τον ΑΝΤ1 στον ALPHA κάποτε και από το πρωί στο μεσημέρι τώρα – ήταν η εντέχνως διαδιδόμενη ''φήμη'' ότι είχε η ίδια «το κοινό της».(άσχετα αν αυτό το κοινό τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί, τοποθετώντας την ανάμεσα σε δεύτερη και συχνότερα τρίτη θέση.) Θα θέλουν όμως την παρουσιάστρια, αντί να τους σερβίρει καφέ, να τους κάνει το τραπέζι; Αν είναι η ίδια ξέρει, να μας πει για πόσα άτομα…
Πάντως, όλοι εμπιστεύονται την Ελένη, όπως και εγώ. Πού ξέρετε; Σε 17 χρόνια από τώρα, όταν θα είναι γύρω στα 60, μπορεί να ανακηρυχτεί σε Βασιλομήτορα της Μεσημεριανής Ζώνης...
Καλή μας όρεξη!
Aπό την Σταυρούλα Κεντιέ (mediasoup.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: