1.9.11

Υπέρ του ελεύθερου Διαδικτύου ο Πούτιν...


Συνεχίζει τις περιοδείες με προεκλογικό άρωμα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας στάση αυτή τη φορά σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων.

Εκεί, ο Πούτιν ερωτήθηκε από μαθητή για την πιθανότητα επιβολής περιορισμών στο...



Διαδίκτυο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός απάντησε ότι τα σύγχρονα κράτη δεν πρέπει να περιορίζουν τις ελευθερίες στο Διαδίκτυο, προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να μετριάσει τις ανησυχίες ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να πατάξει τους διαφωνούντες εν όψει των εκλογών.

Ο Πούτιν, που επί μακρόν υπήρξε αξιωματικός της KGB και εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην προεδρία στις εκλογές του Μαρτίου του 2012, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση έχει τα μέσα για τον περιορισμό των ελευθεριών στο Διαδίκτυο, αλλά τόνισε ότι θα ήταν ηθικά λάθος να το πράξει.

Αναφορικά με την καταπολέμηση φαινομένων που κυμαίνονται από την παιδική πορνογραφία έως «τις αρνητικές πολιτικές εκκλήσεις», ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι «είναι απλά απαραίτητο να δημιουργηθεί κατανόηση στους ανθρώπους, για να διαμορφώσουν μια εσωτερική απόρριψη τέτοιων πραγμάτων», αντί της ύπαρξης περιορισμών...
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: