28.9.11

Πλασκοβίτης: Δεν υπάρχει απόφαση για το ακριβές ποσοστό αποδείξεων...


Το ποσοστό συγκέντρωσης των αποδείξεων θα αυξηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» μετά το θόρυβο που καταγράφηκε από τις αλλαγές που... προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος δε, στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για συγκέντρωση αποδείξεων που θα αντιστοιχούν έως το 60% του εισοδήματόςτου, τόνισε ότι ήταν ένα παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον γγ. του ΥΠΟΙΚ, το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα συγκεκριμενοποιηθεί στο ν/σ για το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή.

«Το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει» σημείωσε «Το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε, αλλά δεν μπορούμε δημοσιονομικά να αντέξουμε επιστροφές» πρόσθεσε.

Για τις ηλεκτρονικές κάρτες, ο κ. Πλασκοβίτης δήλωσε ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την εκτύπωση τους, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διάθεση στους πολίτες, αλλά διευκρίνισε ότι δεν καταργείται η υποβολή χάρτινων αποδείξεων.

Όπως ανέφερε εξάλλου, σήμερα Τετάρτη αφικνούνται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ τις επόμενες ημέρες καταφτάνουν οι επικεφαλής.

Αποστάσεις από τους νέους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για τις αποδείξεις τήρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: