14.9.11

Για «σχέδιο χρεοκοπίας του λαού» μίλησε στη ΔΕΘ η Αλέκα Παπαρήγα...


Να καταδικάσουν στη συνείδησή τους το κυβερνητικό σχέδιο σωτηρίας ζήτησε από τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντάς το ως... «σχέδιο χρεοκοπίας του λαού».

«Αυτό το σχέδιο να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού. Να ξεκινήσουμε μια συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων» τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι: «Άμεσα δεν μπορούν να παρεμποδιστούν όλα, αλλά πολλά μπορούν να παρεμποδιστούν», τονίζοντας ότι «η άρνηση έχει αποφασιστική σημασία σε συνθήκες κρίσης και βάρβαρης αντεπίθεσης».

«Ό,τι πάρουν δεν θα το ξαναδώσουν» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι «νομιμοποιείται σήμερα η μη πληρωμή χαρατσιών» και από όσους δεν έχουν, αλλά και από όσους δίνουν τον αγώνα στο πλευρό τους.

«Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι ανθέλληνες είναι κεφαλαιοκράτες» συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συγχέουμε «το ταξικό στοιχείο, με το συναισθηματικό».

Σχολίασε, επίσης, τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, λέγοντας: «Πόσο είναι συναισθηματικός εκβιασμός και πόσο πραγματικότητα; Είναι και τα δύο. Γι' αυτό μιλούμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».

Και πρόσθεσε «Είναι και το στοιχείο του εκβιασμού, αλλά υπάρχει και κίνδυνος πραγματικός στάσης πληρωμών. Αν έχουμε μια στάση πληρωμών η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση να φτάσει η φωνή μας μέχρι τις Βρυξέλλες» τόνισε η κ.Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να «αναδείξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, "τις πραγματικές" και όχι αυτές που δημιουργεί ο καπιταλισμός, στην Ελλάδα που κατέχει την 25η θέση, στο σύνολο των χωρών του κόσμου, στη σειρά των πλουσιότερων χωρών» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης σοβαρούς πόρους», αλλά «κατατάσσεται με έναν πληθυσμό εξαιρετικά φτωχό».

Χαρακτήρισε «ουτοπία» και «ψευδαίσθηση» την αντίληψη ότι μια κυβέρνηση που «δεν έχει στα χέρια της την οικονομία» μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση, ενώ τόνισε ότι τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας, ή «ψευδεπίγραφης κυβέρνησης αριστερών δυνάμεων», λειτουργούν ως «υποκατάστατα ελπίδας».

«Λέει ο κ. Σαμαράς θα διαπραγματευτώ. Λέει ο κ. Τσίπρας θα διαπραγματευτώ καλύτερα. Τα ίδια και η κ. Μπακογιάννη. Και γιατί θα πεισθεί η Ε.Ε. με μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Αν ήταν θα είχε πειστεί με τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, που είναι και δικοί τους άνθρωποι» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Ελπίζουμε και ανησυχούμε ταυτόχρονα. Δε θέλει μεγάλα λόγια. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι δυσαρεστημένη, υπάρχει και σύγχυση και θολούρα και παραπλάνηση και χειραφέτηση. Όλα τα κόμματα λένε έχουμε κρίση χρέους. Δεν έχουμε κρίση χρέους. Το χρέος είναι σύμπτωμα, δεν είναι αποτέλεσμα» επεσήμανε.

Για το μέτρο της εφεδρείας τόνισε ότι «είναι ανεργία για πολλούς», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του κριτηρίου, που αφορά το μορφωτικό επίπεδο.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: