15.9.11

Χτυποκάρδια στα κανάλια...


Aπό την Πόπη Διαμαντάκου

Αντί να προκαλεί τρέμουλο ηδονικής αδημονίας, το «πού θα κάτσει η τηλεοπτική μπίλια» φέτος προκαλεί μόνο τρόμο, γιατί οι θέσεις είναι λιγοστές και οι πόρτες κλειστές

Ηδη κατά το θερινό «ξεσκαρτάρισμα» απομακρύνθηκαν οι ... πρώτοι, μερικοί από το υποτιθέμενο νέο αίμα της τηλεόρασης που θα συνιστούσαν κάτι σαν τη διάδοχη γενιά των παλαιών, σαν τον Σπύρο Λάμπρου και την Ελενα Παπαβασιλείου - τι κρίμα αυτό το κορίτσι δεν το βοήθησαν τελικώς οι αυθόρμητες αποκαλύψεις της, στη μεταμεσονύχτια εκείνη εκπομπή του Alpha, που όλοι πήγαιναν και έλεγαν κάτι δικά τους και μετά τα αναπαρήγαν οι εκπομπές των φίλων τους, ότι όταν έτρεχε στο σχολείο το ευμέγεθες μπούστο της έκανε πλάτσα-πλούτσα ή ντάνγκα-ντάνγκα ή κάτι τέτοιο.
Κατόπιν έμεινε η Καραβάτου εκτός προγράμματος και φυσικά ο πολυπληθής θίασος που την πλαισίωνε. Αλλά ακόμη και οι συνεργάτες της Μενεγάκη, που πήρε παράταση διαμονής, περιμένουν στο ακουστικό τους αν θα δουλέψουν φέτος ή όχι. Η Τσιμιτσιλή του Alter θα προσπαθήσει να συντηρηθεί «χορεύοντας στον πάγο» του Αντ1 γιατί οι εκπομπές της δεν φαίνεται να συντηρούνται.
Εκτός τηλεόρασης φέτος και παλαιότεροι, όπως η Χριστίνα Λαμπίρη, της οποίας η ανησυχία για το μέλλον είχε αρχίσει από πέρυσι αν και δεν ήταν η μόνη που έκανε χαμηλά νούμερα τηλεθέασης σε αυτές τις μεταμεσημβρινές ώρες. Μερικοί έχουν τον τρόπο να το πούμε; Τα μέσα; Τις μεθόδους; Εχουν τέλος πάντων την κατάλληλη οργάνωση για να διασωθούν όταν χρειαστεί. Προς το παρόν.

Στους ακλόνητους και ο Γιώργος Παπαδάκης. Κι ας έλεγε πέρυσι τέτοια εποχή αν θυμόμαστε καλά, ότι δεν βρίσκεται κανείς για πάντα στην τηλεόραση και ότι πρέπει να αποχωρεί πριν κουράσει και άλλα παρόμοια, που προκαλούσαν ακατάσχετη σεναριολογία στα κουτσομπολίστικα πάνελ, ότι μάλλον θέλει να αποχωρήσει κ.λπ., κ.λπ. Ετσι κι αλλιώς ουδείς ελέγχεται ούτε φορολογείται για το τι λέει στην τηλεόραση, τι από αυτά εννοεί και πόσα από αυτά πράττει. Φέτος το θέμα συζήτησης είναι αν θα κάνει 3, 4, 5 ή 7 ή γύρευε πόσες ακόμη, ώρες καθημερινό πρόγραμμα χάριν οικονομίας του καναλιού και αν θα 'χει την Μπουλέ στο πλευρό του ή τη Σίσσυ Χρηστίδου ή αν αυτές θα πλαισιώσουν τον Φερεντίνο, που θα κάνει πρωινάδικο ή μήπως θα κάνει δίδυμο με τον Παπαδάκη; Και αφού ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει για την πρωινή ζώνη του Αντ1, «στριμώχτηκαν» στα σενάρια και μερικά ονόματα από τα αζήτητα και από εκείνα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μείνουν hot στην αγορά. Θα αναλάβει πρωινατζού η Μακρυπούλια, θα ξαναβρεθεί στα παλιά λημέρια η Κατερίνα Ζαρίφη στο πρωινάδικο του Αντ1 και θα κάνει δίδυμο με τη Χρηστίδου κ.λπ., κ.λπ. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι η Σίσσυ Χρηστίδου έμεινε εκτός Alpha, αλλά όχι άπρακτη. Εσπευσε να χτυπήσει πόρτες και οι πληροφορίες λένε ότι άνοιξαν μπροστά στην εμπειρία της και τη λαμπρή πορεία της. Ας είναι, συμπαθέστατη και χαμογελαστή, πάντα συντονιζόταν με τις ομάδες που συμπλήρωνε.
Ο χορός των ονομάτων πάντως, που «σπρώχνονται» να ενταχθούν στον κατάλογο των δήθεν ανάρπαστων μπας και κάποιος τα ακούσει και τα θυμηθεί, αποπνέει απόγνωση. Οι πιο παλιοί που έχουν σίγουρη τη σεζόν κάθε άλλο παρά εύκολο δρόμο έχουν, άλλοι γιατί αλλάζουν ώρα και επομένως κοινό, άλλοι γιατί έχει αλλάξει ο κόσμος ολόκληρος και πρέπει να αλλάξουν και αυτοί τροπάρι. Οι πιο νέοι, που αποτελούν τις διακριτικές πινελιές ανανέωσης των καναλιών, όπως η Μαρία Συνατσάκη που θα παρουσιάζει το «Master chef» στο Mega, φαίνεται να 'χουν δρόμο πια πολύ αργό - πάνε οι εποχές του σουξέ σε μια βραδιά.
Η τελευταία του είδους αυτού η Μανωλίδου είναι κιόλας στα τηλεοπτικά αζήτητα. Αν και «σπρώχνεται» το όνομά της για το «ορφανό» ακόμη από παρουσιάστρια σόου του Αντ1 «Dancing on ice», αλλά εδώ πια ακούγονται όλα όσα έχουν απομείνει στην «καναλική εφεδρεία», από Μπαλατσινού μέχρι Σάκης Ρουβάς. Ενα περίεργο πράγμα όμως, τίποτε δεν παθιάζει τα πάνελα όσο οι μαγείρισσες, εξ ου και μετά την περσινή επιτυχία του σίριαλ «Αργυρώ αγνοείται», φέτος έρχεται το sequel «Μπαρμπαρίγου: για μια θέση στο "πρωινό mou"». Και μη χειρότερα.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: