10.9.11

Πιλότοι γραφείου εισπράττουν πτητικό επίδομα...


«Πετούν» από το... γραφείο τους
Έμειναν άναυδοι οι ελεγκτές της τρόικας όταν διαπίστωσαν ότι ετησίως χορηγούνται είκοσι εκατομμύρια ευρώ σε 1.100 αεροπόρους ως «πτητικό επίδομα»!

Από την... ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προέκυψε ότι το 75% όσων αεροπόρων λαμβάνουν το «πτητικό επίδομα» (δηλαδή, περί τους 800) βρίσκονται μακριά από τις πολεμικές μοίρες, καθώς υπηρετούν σε διάφορες επιτελικές θέσεις και υπηρεσίες εδάφους. Στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είθισται τις τελευταίες δεκαετίες ο κάθε «ιπτάμενος» αεροπόρος, ανεξαρτήτως εάν υπηρετεί σε μονάδα «πρώτης γραμμής» ή όχι, να λαμβάνει ετησίως 18.000 ευρώ ως «πτητικό επίδομα»!

Σε πολεμικές μοίρες είναι ενταγμένοι μόλις το 25% των «ιπταμένων», όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα είτε κάνοντας ήπιες πτήσεις (μεταγωγικά αεροσκάφη) ή πλαστογραφώντας τα στοιχεία χωρίς καν να μπουν σε αεροπλάνο. Ιπτάμενοι αεροπόροι φέρονται να πετούν με μαχητικό αεροσκάφος στην Κρήτη ή την Αγχίαλο και τις ίδιες μέρες δηλώνουν "παρών" στις επιτελικές τους θέσεις στην Αθήνα!

Πτητικό επίδομα εμφανίζονται να λαμβάνουν ακόμη και οι «ιπτάμενοι» που υπηρετούν στο υπουργείο Άμυνας, τα Γενικά Επιτελεία, ακόμη και σε θέσεις εξωτερικού! Ειδικότερα με τους στρατιωτικούς ακολούθους κάθε έξι μήνες η υπηρεσία επιβαρύνεται και με τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής τους στην Ελλάδα για να κάνουν την λεγόμενη «εξαμηνιαία πτητική... συντήρηση», για την οποία δικαιολογείται και το σχετικό επίδομα!!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», «πτητικό επίδομα» λαμβάνουν:

- Υπασπιστές υπουργών και αρχηγών

- Σε πτέρυγες μάχης - Διευθύνσεις Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης εμφανίζονται να πετάνε τύπο αεροσκαφών που δεν γνωρίζουν...

- Σπουδαστές σε σχολές του εξωτερικού, στρατιωτικοί ακόλουθοι στο εξωτερικό.

- Υπηρετούντες σε νατοϊκά στρατηγεία.

- Διοικητές θερέτρων (ΚΕΔΑ) σε Σκοτίνα, Αγ. Ανδρέα, Ρόδο, Τυμπάκι.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: