14.9.11

Ντερμπεντέρης: Ο άνθρωπος (ο Τσίπρας) δεν ζει μόνο σε άλλη χώρα ή σε άλλη ήπειρο...


... αλλά και σε άλλη εποχή...
Τον έχει πάντα άχτι. Όπου τον βρει, τον κοπανάει. Σήμερα στο άρθρο του, μετά από μια περισπούδαστη οικονομική ανάλυση τον θυμήθηκε και γράφει:

Ομολογία αποτυχίας
Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Κανείς δεν ξέρει αν θα σωθούμε διότι κανείς δεν γνωρίζει αν πρέπει να σωθούμε κι αν θέλουμε να σωθούμε. Κανείς δεν γνωρίζει έστω αν ...
συνειδητοποιούμε το πρόβλημα. Ακουγα χθες, ας πούμε, τη συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ και αποκόμισα την εντύπωση ότι ο άνθρωπος δεν ζει μόνο σε άλλη χώρα ή σε άλλη ήπειρο, αλλά και σε άλλη εποχή.
Ετσι, όμως, ενεργοποιούνται τα πιο ακραία, ακόμη και τα πιο παρακινδυνευμένα σενάρια. Χρεοκοπία, έξοδος από το ευρώ, στάση πληρωμών, διάλυση της ευρωζώνης... Τα οποία ανατροφοδοτούν την αναταραχή και την αβεβαιότητα από τις οποίες γεννιούνται.
Κακά τα ψέματα, λοιπόν, είμαστε αντιμέτωποι με τον φαύλο κύκλο μιας αποτυχίας. Η οποία, σε ένα τόσο ασταθές διεθνές περιβάλλον, μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Και η οποία επιβάλλει να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή - τουλάχιστον από την Κυριακή των εκλογών...
Εκτός κι αν κάποιοι είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν τη χώρα σε Αρκάδι και να χαθούμε όλοι μαζί τους.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: