5.9.11

Την αθώωση των Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου προτείνει ο εισαγγελέας...


Την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των κατηγορουμένων για το «τροχαίο» που φέρεται ότι σημειώθηκε πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πρότεινε ο εισαγγελέας του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων, Γαληνός Μπρης. Ζήτησε την... ενοχή του προπονητή της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη, Χρήστου Τζέκου, μόνο για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ για τα φάρμακα που βρέθηκαν σε αποθήκες που διατηρούσε.
"Δεν έχω διαπράξει κανένα από τα αδικήματα για τα οποία με κατηγορούν, υποστήριξε νωρίτερα στην απολογία του ο Χρήστος Τζέκος.

"Έναν αθλητή είχαμε και τον κοίταγε η Ελλάδα στα μάτια. Από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει άλλος αθλητής σαν τον Κωνσταντίνο Κεντέρη. Είναι ισάξιος μεγάλων αθλητών, φαινόμενο", είπε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος σε δεύτερο βαθμό για το περιβόητο "τροχαίο".

Λίγο πριν της ολοκλήρωση της απολογίας του, υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε ο ίδιος να θέσει σε κίνδυνο τους αθλητές του, ενώ στράφηκε κατά παραγόντων των Ολυμπιακών Αγώνων, ισχυριζόμενος ότι τους μετέτρεψαν σε αποδιοπομπαίους τράγους.

"Δεχτήκαμε τεράστιες πιέσεις για να παραδώσουν οι αθλητές τις διαπιστεύσεις τους. Ο Νικολάου τηλεφώνησε στο Σεβαστή και ο Σεβαστής σε εμένα και όλα αυτά 'για το καλό της Ελλάδας'. Τα παιδιά ήταν αγωνιστές δεν θα σχεδίαζαν ένα τροχαίο.

Απουσία Κεντέρη-Θάνου, απολογήθηκαν όσοι εκ των κατηγορούμενων γιατρών βρέθηκαν στο δικαστήριο, οι οποίοι επίσης αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο. Οι εργασίες του θα συνεχισθούν με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: