4.9.11

Άλλα κόλπα … στο στρατό ...


Ο μπάρμπας στην Κορώνη έχει θέση και στον ... ελληνικό στρατό. Η λούφα και παραλλαγή είναι όμως "προνόμιο" ολίγων, απαράδεκτο φυσικά, αλλά επί χρόνια χαρακτηρίζει την πραγματικότητα στον ελληνικό στρατό.

Αν έχεις μέσον ... λουφάρεις. Αυτές τις καταστάσεις θέλει να εξαλλείψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π Μπεγλίτης στέλνοντας στο... απόσπασμα τα κόλπα και τα «παράθυρα» που χρησιμοποιούν συνήθως βουλευτές και οι κομματάρχες, προκειμένου να «λουφάρουν» τα παιδιά της εκλογικής τους πελατείας

Το «Έθνος» παρουσιάζει σήμερα τα κόλπα και τα παράθυρα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές και οι κομματάρχες για να «λουφάρουν» τα παιδιά της εκλογικής τους πελατείας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και αναλόγως κοινωνικής διαστρωμάτωσης:

1. Οι βουλευτές κατανέμουν τους «πελάτες» τους σε κατηγορίες. Σε όσους έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση εγκαίρως, με την αποφοίτησή τους από το Λύκειο σπεύδουν στο ΓΕΕΘΑ όπου ανήκει η Στρατολογία και τους κατατάσσουν στους «ευγενείς» Κλάδους της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Παλαιότερα όσοι δεν προλάβαιναν με υπουργική απόφαση έκαναν μετάταξη. Οι πρώτοι λοιπόν που μπαίνουν στο «κόλπο» είναι οι στρατολόγοι...

2. Οσους «εκλεκτούς» δεν προλαβαίνουν να τους προγραμματίσουν για το Ναυτικό ή την Αεροπορία, λίγο πριν την κατάταξή τους στον Στρατό Ξηράς τούς κάνουν «εσωτερική μετακίνηση» από τα «βάρβαρα» Οπλα του Πεζικού και των Τεθωρακισμένων, στα «light» της Αεροπορίας Στρατού, του Υλικού Πολέμου, του Ταχυδρομικού, της Στρατονομίας...

3. Με την κατάταξη του ενδιαφερόμενου προγραμματίζεται η ειδικότητα και βάσει αυτής η τοποθέτησή του σε μονάδα που βρίσκεται στα... σύνορα με το σπίτι τους !

4. Μα και όταν ο «πελάτης» είναι ιδιαιτέρως απαιτητικός και δηλώνει αδυναμία να παραμείνει στα σύνορα, έστω και για λίγες βδομάδες, χρησιμοποιείται το «παράθυρο» της «κατ΄ εξαίρεση» μετάθεσης για κοινωνικούς ή ιατρικούς λόγους. Δηλαδή ο οπλίτης προσκομίζει στο Α΄ Γραφείο της Μονάδας πιστοποιητικά είτε από τη Δημοτική Αρχή (απορίας) είτε από τον γιατρό (καρκινογενείς παθήσεις σε συγγενικά πρόσωπα Α΄ βαθμού).

Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά προωθούνται στο ΓΕΣ και η Ανώτατη Στρατιωτική Επιτροπή αποφασίζει για τη μετάθεση ή όχι. Για όσους είναι «μιλημένη» η Επιτροπή φεύγουν αμέσως από τα σύνορα... Τα στρατόπεδα της Κρήτης είναι γεμάτα με "κατ' εξαίρεση" μετατιθέμενους!!

5. Οι πιο «προνομιούχοι» βουλευτές, κομματάρχες και οπλίτες είναι από τις περιφέρειες Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων που αυτοδίκαια υπηρετούν στους τόπους καταγωγής τους.

Εδώ ο «συναγωνισμός» γίνεται για τη μονάδα τοποθέτησης και για την ειδικότητα ώστε ο στρατιώτης να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες υπηρεσίες και να βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στο σπίτι. Συνήθως οι ντόπιοι στρατιώτες «λουφάρουν» εις βάρος των «ξένων», όσων δηλαδή προέρχονται από άλλες περιφέρειες.

6. «Μάχη» δίνεται στις περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας για το ποιοι θα καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις «προκάλυψης» που έχουν δημιουργηθεί για τα παιδιά των εκλεκτών της τοπικής κοινωνίας ώστε να αποφύγουν τον Εβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

7. Στην Ήπειρο βολεύονται και τα «βουτυρόπαιδα» από τα νησιά των Επτανήσων και τη Δυτική Πελοπόννησο. Όλοι οι υπόλοιποι από Ήπειρο, Επτάνησα και Πελοπόννησο που δεν έχουν ισχυρό «βύσμα» για να παραμείνουν σε μονάδα προκάλυψης της Ηπείρου παίρνουν την άγουσα για τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
8. Πασπαρτού σε ολόκληρη την ανατολική μεθόριο, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο τοποθετούνται οι καταγόμενοι από την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Όμως και για τις συγκεκριμένες περιφέρειες οι έχοντες κομματικό μέσον έχουν οκτώ εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγουν τα σύνορα. Αρκεί να φροντίσει ο τοπικός βουλευτής ή ο κομματάρχης και να λάβει μία από τις παρακάτω ειδικότητες: Καταδρομέας στην 71η Α/Μ ΤΑΞ, συσκευαστής αλεξιπτώτων και υλικών, τεχνικός στους πυραύλους HAWK (ΧΩΚ) και MLRS, τεχνίτης στα LEOPARD, σκαπανέας, ναρκαλιευτής, Στρατονόμος και οπλίτης στην Αεροπορία Στρατού...
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: