3.9.11

Ο Παπουτσής καλύπτει την αστυνομία στην υπόθεση τραυματισμού του Μ. Κυπραίου...



Κάλυψη στις αστυνομικές δυνάμεις που προκάλεσαν το βαρύτατο τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων της 15ης Ιουνίου παρέσχε χθες από το βήμα της Βουλής ο ... υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δηλώνοντας δυόμισι μήνες μετά το περιστατικό ότι δεν έχει πειστεί ακόμη πως προκλήθηκε από την αστυνομία. Την απροθυμία του υπουργού να αναγνωρίσει τις ευθύνες της αστυνομίας καταδίκασαν τόσο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.
«Κανείς δεν μπορεί να εκφέρει κρίση βασιζόμενος μόνο στην καταγγελία του δημοσιογράφου», ανέφερε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση των κ.κ. Τσίπρα και Δημαρά και αρκέστηκε στο να παραπέμψει για το θέμα στα αποτελέσματα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διεξάγεται ακόμη. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «ανακύπτουν» ερωτήματα ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε ο τραυματισμός αλλά και ως προς τους υπαιτίους.

Αμφισβήτησε, δηλαδή, τόσο το θύμα της επίθεσης όσο και τις μαρτυρίες πολιτών που είδαν τον αστυνομικό να εκσφενδονίζει χειροβομβίδα κρότου-λάμψης από απόσταση ενάμιση μέτρου με αποτέλεσμα την πρόκληση ολική απώλεια ακοής στο Μ. Κυπραίο, που απλώς έβγαζε φωτογραφίες έχοντας επιδείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Ο κ. Παπουτσής άφησε όμως ανοικτό και το ενδεχόμενο να μείνει ατιμώρητη η πράξη, σημειώνοντας ότι η τιμωρία μπορεί να είναι αυστηρή και να φτάσει μέχρι και την απόταξη, υπό την προϋπόθεση όμως ότι «θα προσδιοριστούν οι υπεύθυνοι».

«Το γεγονός ότι δυόμισι μήνες μετά το περιστατικό δεν έχει προχωρήσει τίποτε για τον εντοπισμό των ενόχων μάς δίνει την εντύπωση ότι δημιουργείται ένα καθεστώς ατιμωρησίας το οποίο εγκυμονεί βαθύτατους κινδύνους για τη δημοκρατία μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: