29.9.11

Ι. Βρούτσης: Θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής...


Για επιπολαιότητα και ανευθυνότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο ζήτημα των αποδείξεων. «Είναι τραγικό πρώτα να μιλάνε και μετά να σκέφτονται και να... προχωρούν σε αναδίπλωση. Δικαίωμα τους να διακυβεύουν τη σοβαρότητά τους, δεν έχουν δικαίωμα όμως να τρομοκρατούν τον κόσμο αυτές τις κρίσιμες στιγμές» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θέμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση έπρεπε να εφαρμόσει ένα σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με ηλεκτρονικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο» τόνισε.

Ο τομεάρχης της ΝΔ αναρωτήθηκε στο σημείο αυτό γιατί περιμένουμε το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Η φοροδιαφυγή εκτιμάται στα 12 δισ. ευρώ. Το 10% να είχαμε αντιμετωπίσει στα 2 χρόνια ήταν 1,2 δισ. ευρώ και 2,4 δισ. ευρώ στην τετραετία. Θα μπορούσε να ήταν ισοδύναμο μέτρο με το χαράτσι στα ακίνητα» επισήμανε.

Ο κ. Βρούτσης επέμεινε ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης των φορολογικών συντελεστών, υποστηρίζοντας ότι η τρόικα άρχισε να ακούει θετικά τις απόψεις της ΝΔ γιατί δεν αποδίδει το δικό της σχέδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: