23.9.11

Θα πληρώσουν και οι Γερμανοί καταναλωτές ρεύματος για την Ελλάδα...


Βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις διαπιστώνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν (EU-Taskforce) για την Ελλάδα, Horst Reichenbach.
Μιλώντας στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ZDF) ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Horst Reichenbach υποστήριξε ότι η...
βούληση αυτή καταδεικνύεται από το νέο πακέτο μέτρων, που προανήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση. Μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για την Ομάδα Δράσης είναι να αρχίσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας να διοχετεύει δάνεια στην πραγματική οικονομία, είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
Τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια υπολογίζει ο Horst Reichenbach, ότι θα μείνει Taskforce της Ε.Ε. Στο διάστημα αυτό πιστεύει ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιστροφή της Ελλάδας και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Δεν συμμερίζεται δε την άποψη πολλών οικονομολόγων, ότι η χώρα μπορεί να βοηθηθεί μόνο με γενναία διαγραφή χρέους.
Στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να συμβάλλουν αποφασιστικά γερμανικές επιχειρήσεις. Αλλά και καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος στη Γερμανία θα πρέπει να υπολογίζουν ότι θα πληρώσουν για την ανάπτυξη της παραγωγής ρεύματος από ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα. Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας είναι φθηνότερη στην Ελλάδα, τόνισε στην Handelsblatt, ο Horst Reichenbach....
www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: