16.9.11

Δεκαεννέα φορείς της Κρήτης στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης


Στη λίστα το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
Δεκαεννέα φορείς της Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 390 εποπτευόμενων από το δημόσιο οργανισμών, από τους οποίους η κυβέρνηση ζητά να της παραδοθούν τα οικονομικά τους στοιχεία. Στον κατάλογο βρίσκεται και το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου (Γηροκομείο), στο οποίο φιλοξενούνται ...
συνταξιούχοι, άπορα και μοναχικά άτομα.
Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, οι συγκεκριμένοι φορείς πρέπει να συλλέξουν τα στοιχεία πους τους ζητούνται, ενώ στη συνέχεια το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θα προβεί σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων με τις εξής ιδιότητες: α) πρόεδρος και μέλη διοικητικού συμβουλίου, διευθύνων σύμβουλος, διευθυντής και β) μισθωτές και εκμισθωτές ακινήτων που συμβάλλονται με τους εποπτευόμενους φορείς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων είναι «η συλλογή στοιχείων για τη λειτουργία των εποπτευόμενων φορέων του δημοσίου, ο εξορθολογισμός των δαπανών και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από το κράτος προς τους πολίτες».

Ειδικότερα, βάσει της απόφασης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν ατομικά στοιχεία μελών Διοικητικού Συμβουλίου, ατομικά στοιχεία διευθυντή-αναπληρωτή διευθυντή-διευθύνοντος συμβούλου, στοιχεία για το προσωπικό και την κατανομή του ανά μορφωτικό επίπεδο και ανά σύμβαση, έσοδα-έξοδα για κάθε έτος καθώς και στοιχεία ισολογισμού. Επίσης, οι φορείς θα πρέπει να δηλώσουν αν στεγάζονται σε ιδιόκτητα ακίνητα ή αν ενοικιάζουν κτίρια, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση, ανά έτος, για επιχορηγήσεις που σχετίζονται με αναπτυξιακά και επενδυτικά σχέδια.

Όσον αφορά την Κρήτη, στη λίστα περιλαμβάνονται φορείς και από τους τέσσερις νομούς του νησιού. Ορισμένοι από αυτούς είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, μεταξύ των φορέων βρίσκονται πανεπιστήμια, αθλητικές ομοσπονδίες, σύλλογοι που έχουν ως αντικείμενο την ψυχική υγεία, σωματεία ΑμεΑ, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, ο Ερυθρός Σταυρός, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και άλλα.

Οι 19 φορείς της Κρήτης

- Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
- Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού
και Ανάπτυξης Ηρακλείου
- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών
«Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»
- Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
- Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
- Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης
- Πανεπιστήμιο Κρήτης
- Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης
- Πολυτεχνείο Κρήτης
- Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου
- Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης
- Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων
- Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς
- Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου
- Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας
Ηρακλείου
- Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου
- Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων
Κρήτης
- Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης
- Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου
www.rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: