20.9.11

Εκλεισε η κατάληψη στο Πάντειο, συνεχίζει το ΕΜΠ...


Τα 235 φθάνουν τα τμήματα που βρίκσονται σε κινητοποίησηΑνοίγει το Πάντειο... πανεπιστήμιο καθώς σταμάτησε η κατάληψη των φοιτητών του, μετά από πολύωρη σημερινή συνέλευση. Οι καθηγητές του Ιδρύματος απεργούν την Τετάρτη, 21 του μήνα με αίτημα να μην υπογραφεί από τον πρύτανη η πρώτη ...
διαπιστωτική πράξη του νέου Νόμου Πλαισίου. Αμέσως μετά όμως, το πρωί της Πέμπτης, ξεκινάει η εξεταστική περίοδος που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες.

Σήμερα, όμως, σταμάτησε και η κατάληψη στο ΤΕΙ Πειραιά μετά από συνέλευση των σπουδαστών του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνελεύση των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι επίσης θα ψηφιστεί λήξη της κατάληψης.

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο άνοιξε και λειτουργεί κανονικά από την Τετάρτη το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ενώ την Τρίτη το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσουν οι φοιτητές του για τις καταλήψεις των υπόλοιπων τμημάτων του.

Πάντως, όσα πανεπιστήμια παραμείνουν κλειστά κι αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα χάσουν την εξεταστική περίοδο. Στο πανεπιστήμιο Πάτρας καθηγητές θεωρούν βέβαιο, όπως έλεγαν στο «Βήμα», ότι η εξεταστική έχει ήδη χαθεί. Κατάληψη όμως γίνεται από το πρωί από φοιτητές στην πρυτανεία του πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η οποία αναμένεται ότι θα διαρκέσει ως το τέλος της εβδομάδας.

Σ΄όλη την Ελλάδα οι καταλήψεις συνεχίζονται σε 235 πανεπιστημιακά τμήματα. Στο πανεπιστήμιο Αθηνών από 16 τμήματα, σταμάτησαν οι καταλήψεις στα τμήματα βιολογικό, νηπιαγωγών και θεολογικό. Στην Ιατρική Σχολή και στα τμήματα Φυσικό και Γεωλογικό, οι καταλήψεις μετά από σημερινές γενικές συνελεύσεις συνεχίζονται για μια ακόμη εβδομάδα.

Στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης από 42 τμήματα έχουν σταματήσει οι καταλήψεις στα τμήματα Οικονομικό, Ιταλικό, Νομική και Οδοντιατρική. Στο Δημοκρίτειο Θράκης έχουν σταματήσει οι καταλήψεις στα τμήματα Ιστορίας και Εθνολογίας, Κοινωνικής Διοίκησης και Νομική.



Οι μαθητές
Στο μεταξύ την Τρίτη, πορεία έκαναν και μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε βιβλία, εκπαιδευτικούς αλλά και για την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Έξω από τη Βουλή, οι μαθητές πέταξαν συμβολικά dvd και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Πάντως, εκπρόσωποι τους δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ το μεσημέρι της Πέμπτης που οργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ημέρα, οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία. Πάντως, το Σάββατο, 24 του μήνα οι μαθητές έχουν προγραμματίσει συνελεύσεις των εκπροσώπων τους για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Τα στοιχεία του ΟΕΔΒ
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων μέχρι την Παρασκευή 16 του μήνα είχαν τυπωθεί 1.524.000 βιβλία και είχαν αποσταλεί 890.000 βιβλία στα σχολεία της χώρας. Η διαδικασία της παραγωγής και των αποστολών βιβλίων συνεχίζεται και τα Σαββατοκύριακα
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: