19.9.11

Εφαρμογή των συμφωνηθέντων ζητά η Κομισιόν...


Λίγο πριν από τη κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στις 7 το βράδυ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την οποία αναμένεται να «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα, η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί, επίτευξη των...

στόχων καθώς και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Αλταφάζ, διευκρίνισε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων πρέπει να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα και αναφορές που εμφάνισαν την Eurostat να παρεμβαίνει στο έργο των ελληνικών στατιστικών υπηρεσιών, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται από την Ελλάδα είναι πλέον απολύτως αξιόπιστα και ασφαλή.

Την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με τους επικεφαλής της τρόικας θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων που συζητείται με την τρόικα καθορίστηκε χθες το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το πέρας της χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης, διαμορφώθηκε ένα καθαρό πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί ο ίδιος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικας με στόχο, όπως είπε, «να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να διαμορφώσουμε προϋπολογισμό του 2012 που οδηγεί σε πρωτογενή πλεονάσματα και να δείξουμε ότι έχουν γίνει βήματα και θα κάνουμε πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα».

Οι αποφάσεις αυτές είναι αναγκαίες «αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία, να είμαστε στον πυρήνα της Ευρωζώνης, και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται», όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: