12.9.11

Το παρασκήνιο του χθεσινού... έντονου υπουργικού ...


Μεγάλο παρασκήνιο -με εντάσεις μεταξυ των κυβερνητικών στελεχών- είχε η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, που προηγήθηκε της ανακοίνωσης νέων εισπρακτικών μέτρων απο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το θερμόμετρο... ανέβηκε όταν ο... υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος άφησε αιχμές κατά οικονομικού επιτελείου για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, δηλώνοντας με νόημα πως «θα πρέπει να ξέρεις πότε μπλοφάρεις» για να συμπληρώσει ο Γιάννης Ραγκούσης πως «πρέπει να ξέρεις, επίσης, πότε δείχνεις τα χαρτιά σου».

Πάντως, τους κεντρικούς χειρισμούς του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στήριξαν όχι μόνο οι λεγόμενοι «μεταρρυθμιστές» αλλά και υπουργοί όπως οι κκ. Χρ. Παπουτσής, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Καστανίδης και οι κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε επιφυλάξεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Ρέππα, η οποία θεωρήθηκε ότι γεφύρωσε τις διαφορετικές τάσεις στο Υπουργικό.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που είπε ότι «όσες φορές καθυστερούμε και διστάζουμε να εκπληρώσουμε εγκαίρως τις υποχρεώσεις μας τόσο βαρύτερα μέτρα αναγκαζόμαστε να πάρουμε». Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και ο κ. Λοβέρδος.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: