14.9.11

ΚΥΠΡΟΣ: Καταγγελίες για νέες αυξήσεις στα γαλακτοκομικά...


Λευκωσία: Νέες αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος, αναμένεται να επιβάλουν, σύμφωνα με την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, οι βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ως αποτέλεσμα αυξήσεων που θα επιβάλουν οι αγελαδοτρόφοι στην τιμή του αγελαδινού γάλακτος.

Ο ...


πρόεδρος της Παγκύπριας Ενωσης Καταναλωτών, Λούκας Αριστοδήμου, προέβη την Τετάρτη στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, σε παρουσίαση των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών στη Γερμανία και στην Κύπρο, υποδεικνύοντας ότι οι τιμές του ψωμιού και του γάλακτος, είναι ψηλότερες στην Κύπρο απ’ ότι στη Γερμανία.

«Οι τιμές του ψωμιού, του γάλακτος και άλλων συναφών προϊόντων στη Γερμανία, μια χώρα στην οποία οι μισθοί και τα εισοδήματα είναι με διαφορά υψηλότερα, αλλά και η ποιότητα ζωής ασύγκριτα καλύτερη, είναι οι μισές και πιο κάτω απ’ ότι στην Κύπρο», σημείωσε ο κ. Αριστοδήμου.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Αριστοδήμου, η τιμή του ψωμιού, βάρους ενός κιλού, στη Γερμανία κυμαίνεται μεταξύ 0,79-1,45 ευρώ, ενώ στην Κύπρο από 1,95-3,09 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές του γάλακτος, στη Γερμανία οι καταναλωτές αγοράζουν ένα λίτρο γάλακτος σε τιμές που κυμαίνονται από 0,60-1,05 ευρώ, ενώ για το ίδιο προϊόν οι Κύπριοι καταναλωτές πληρώνουν από 1,40-1,52 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών ανέφερε κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης ότι, με βάση πληροφορίες της Ενωσης, η Οργάνωση των αγελαδοτρόφων προτίθεται να επιβάλει νέες αυξήσεις της τάξης του 1,70-1,80ευρώ ανά λίτρο, στο αγελαδινό γάλα, από τον Οκτώβριο. Όπως ανέφερε ο κ. Αριστοδήμου, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών επικοινώνησε με ορισμένες βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων «οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι τους έχει δοθεί ειδοποίηση για την αύξηση, ως αποτέλεσμα της οποίας οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων θα ανέβουν κατά 0,15-0,20 ευρώ/kg».

«Στην Κύπρο η απληστία και οι προσυμφωνημένες μέσα από τα διάφορα καρτέλ τιμές, που προκαλούν την ακρίβεια και αισχροκέρδεια, δεν έχουν τελειωμό», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης, κάνοντας επίσης λόγο για «ενταφιασμό» της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.

Ο κ. Αριστοδήμου δήλωσε ότι η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών είναι αποφασισμένη να καλέσει τους καταναλωτές σε γενικό και κατ’ εξακολούθηση μποϊκοτάζ γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: