23.9.11

Σουίτες, ακριβά εστιατόρια και ψώνια χιλιάδων ευρώ απολαμβάνουν οι ηγέτες στη ΓΣ του ΟΗΕ...


Στο επίκεντρο των επαφών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ βρίσκονται τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη και η οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όμως, ηγέτες κρατών και διπλωμάτες που βρίσκονται στην έδρα του ΟΗΕ φαίνεται να... απολαμβάνουν την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, μένοντας σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τρώγοντας σε ακριβά εστιατόρια και κάνοντας ψώνια.

Ηγέτες επιδίδονται σε ψώνια σε ακριβά καταστήματα, ενώ στα διαλείμματα των διαπραγματεύσεων για τα πιεστικά ζητήματα του πλανήτη επισκέπτονται σπα.

Ορισμένοι απόλαυσαν, μάλιστα, δείπνο αξίας 300 δολαρίων το άτομο, σε ιταλικό εστιατόριο για «λίγους», με παρέα τον πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Εκείνος που μοιάζει να ξεπερνάει όλους τους υπόλοιπους στον πολυτελή τρόπο ζωής του στη Νέα Υόρκη, είναι ο πρόεδρος της Ρουάντα Πολ Καγκάμε, ο οποίος όποτε επισκέπτεται την πόλη διαμένει στην προεδρική σουίτα του φημισμένου Mandarin Oriental Hotel, αξίας 16.000 δολαρίων τη βραδιά χωρίς επιπλέον χρεώσεις - την ώρα που αυτό το ποσό ισοδυναμεί με 15 φορές το ετήσιο εισόδημα των συμπολιτών του, που ανέρχεται σε περίπου 1.050 δολάρια τον χρόνο.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μέρη που επισκέπτονται είναι το εστιατόριο Nello, στο οποίο με 300 δολάρια κατ' άτομο μπορεί κανείς να απολαύσει το μενού του διάσημου σεφ Νέλο Μπαλάν, παλαιωμένες σαμπάνιες, λευκή τρούφα, γλώσσα από το Ντόβερ, σαλάτα αστακού και ζυμαρικά.

«Ένα βράδυ ήταν εδώ μια μεγάλη ομάδα ατόμων από την Μέση Ανατολή, ενώ ήταν εδώ και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ με μερικούς συνεργάτες του. Αντάλλαξε χειραψίες με μερικούς διπλωμάτες και έμοιαζε να τα πηγαίνει πολύ καλά μαζί τους», είπε ο Μπαλάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι από το εστιατόριό του έχουν παρελάσει εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Σουηδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Βραζιλίας, του Μεξικό, της Βενεζουέλας και της Ιταλίας.

Ένα άλλο εστιατόριο που προτιμάται από τα μέλη της συνόδου είναι το Harry Cipriani, στους πελάτες του οποίου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Ταγιέμπ Φασί Φιχρί, καθώς και Νιγηριανοί αξιωματούχοι.

Μία ένδειξη των τιμών που επικρατούν στον κατάλογο του εστιατορίου είναι τα κριτσίνια, τα οποία κοστίζουν 19.95 δολάρια.

Την ίδια ώρα, ο εμίρης του Κατάρ, Σεΐχ Χαλίφα αλ Θάνι, φέρεται να ξόδεψε εξαψήφιο ποσό σε ονομαστό ράφτη κοστουμιών της Νέας Υόρκης, ενώ η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ φέρεται να αγόρασε 20 ζευγάρια παπούτσια Louboutin pros 5.500 δολάρια το ζευγάρι, συνολικής αξίας 110.000 δολαρίων.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: