7.9.11

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...


...και ας μη φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους...
Του Κοσμά Βίδου

Παρακολουθώντας την εμφάνιση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλ. Μόσιαλου στην κρατική τηλεόραση, και ακούγοντάς τον να προσπαθεί να εξηγήσει το σκεπτικό που τον οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΤ1, θα ήθελα να... σταθώ κυρίως σε ένα σημείο: στις χαμηλές θεαματικότητες του καναλιού. Οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι οι τηλεθεατές (που καταβάλλουν βρέξει - χιονίσει το ανταποδοτικό τέλος) τού έχουν γυρίσει από καιρό (εδώ και χρόνια) την πλάτη. Αυτό δεν είναι έργο μόνο των κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα και των διευθυντών που διόρισαν στο τιμόνι της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι έργο και των υπαλλήλων της Αγίας Παρασκευής, πολλοί εκ των οποίων _ ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας μη φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους _ απήλαυσαν δεκαετίες αργομισθίας! Κοντολογίς, όσο και αν δεν αρέσουν σε μερικούς αυτά που λέει ο κ. Μόσιαλος, τα νούμερα, αλλά κυρίως το παρωχημένο προϊόν που παρέχει η ΕΡΤ, δικαιώνουν τις απόψεις του. Οπότε, ακόμη και αν έχω (που έχω) αμφιβολίες για το αν το σχέδιο που έχει εκπονήσει θα οδηγήσει σε πραγματική εξυγίανση (η οποία συνεπάγεται και την αξιοποίηση εκείνων που έχουν διάθεση για δουλειά) δεν μπορώ να μη συμφωνήσω μαζί του ότι χρειάζονται επιτέλους ριζικές λύσεις και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης. Οσο και αν πονάνε.

Μετά προβληματισμού

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα… Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο τους ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο και τους συγκατηγορουμένους τους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Δεν έχω λόγια...

* Συγκλονιστικά στοιχεία: Περί τα 793 εκατομμύρια ενήλικοι σε όλον τον κόσμο, κατά πλειοψηφία γυναίκες, δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNESCO.

* Υπάρχουν μάλιστα και χώρες στις οποίες το ποσοστό των αναλφάβητων είναι πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού. Πρόκειται για το Μπενίν, την Μπουρκίνα Φάσο, την Αιθιοπία, την Γκάμπια, τη Γουινέα, την Αϊτή, το Μάλι, τον Νίγηρα, τη Σενεγάλη, τη Σιέρα Λεόνε και το Τσαντ.

* Παρεμπιπτόντως, πότε ακριβώς είπαμε θα μπορέσουν να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα βιβλία τα ελληνικά σχολεία;
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: