8.9.11

Σχεδόν ένα εκατ. ευρώ μας κοστίζει το γραφείο του τσάρου της Οικονομίας!...


Ο κορυφαίος υπουργός, μέλος της κυβέρνησης, ο άνθρωπος που καθημερινά μας μιλά για οικονομία, μέτρα και περικοπές δαπανών μας κοστίζει πολύ ακριβά. Το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου μας κοστίζει σχεδόν 1.000.000 ευρώ το χρόνο!
Ο... τσάρος της Οικονομίας, με την ευκαιρία της ονομασίας του (και) σε Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αποφάσισε, εν μέσω της πλέον δεινής κρίσεως των τελευταίων ετών, να αποκτήσει πολιτικό γραφείο ΚΑΙ ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως! Και ποιο το κακό, θα σκεφτείτε…

Μόνο που στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, τεύχος Β, αριθμός 1763, με ημερομηνία 4/8/2011, στην οποία δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση πληροφορούμεθα ότι η δαπάνη λειτουργίας του δεύτερου πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 895.000€, ετησίως!

Και βέβαια, ο κ. Βενιζέλος διαθέτει πολιτικό γραφείο, και ως υπουργός Οικονομικών, το οποίο κοστίζει άλλες 800.000€ περίπου, ετησίως! Σύνολο… 1.600.000 ευρώ!

895.000 ευρώ ετησίως για ένα γραφείο που απασχολεί μόνο 20 υπαλλήλους, όπως και να το κάνουμε, κ. Βενιζέλε, και φαίνονται και είναι πολλά χρήματα…

Και μακάρι να ήταν μόνον αυτές οι δαπάνες. 3.000.000 ευρώ, φέρεται να ξοδεύονται ετησίως, για γραμματειακή υποστήριξη. Σε αυτές, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα κόστη δημιουργίας του γραφείου (ενοίκια, γραφεία, υπολογιστές), έξοδα μετακινήσεων, υπερωριών, αποσπάσεων, γευμάτων, καφέδων κλπ, που τελικά πληρώνει και πάλι ο απλός κοσμάκης από την τσέπη του.
volospress.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: