27.9.11

Ασύντακτη κυβέρνηση με φόντο το χαράτσι...


Ενα ασύνταχτο ασκέρι μοιάζει η κυβερνητική παράταξη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που καλείται απόψε να ψηφίσει το χαράτσι στα ακίνητα, σε μια ψηφοφορία από την οποία δεν... αποκλείονται εκπλήξεις-διαρροές και η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα κρας τεστ εν όψει της επόμενης ψηφοφορίας για το νέο, σκληρό πακέτο μέτρων.
Την ώρα της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο με κύριο μενού την κρίση του ελληνικού χρέους, την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, τους σχεδιασμούς περί συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα στιγμή η κυβερνητική παράταξη μόνο συντεταγμένη δεν είναι. Αντιθέτως υπουργοί και βουλευτές βρίσκουν ευκαιρία να αλληλοκατηγορούνται για το ποιοι φταίνε για τις καθυστερήσεις και να ρίχνουν βέλη ο ένας στον άλλο, να ζητούν πρόωρες εκλογές κι ακόμα πιο πολύ, να υποστηρίζουν τη λύση μιας κυβέρνησης συνεργασίας με τη Ν.Δ, αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο και είναι έτοιμη να καταθέσει τα όπλα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής επί παραδείγματι χθες άφησε αιχμές κατά άλλων υπουργών αλλά δευτερευόντως και βουλευτών λέγοντας ότι «κάποιοι εντός κι εκτός κυβέρνησης έχουν πλεόνασμα ανευθυνότητας». Αυτή η αιχμή σε μια περίοδο που οι συγκρούσεις μεταξύ υπουργών (Ρέππας - Ραγκούσης) είναι στην ημερησία διάταξη και το αίτημα για εκλογές, προοπτική που ο ίδιος απέρριψε και συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. γενικεύεται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αν ο λαός θέλει εκλογές και κρίνει ότι αυτή είναι η αναγκαιότητα της χώρας, τότε να γίνουν εκλογές. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε στον Real fm ότι μόνο ο λαός μπορεί να πει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα και μόνο αυτός μπορεί να πει αν θέλει συγκυβέρνηση, αποτρέποντας βουλευτές και υπουργούς να μιλάνε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Τόνια Αντωνίου τάχθηκε χθες υπέρ της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. και με άλλα κόμματα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας έριξε βόμβα κατά υπουργών υποστηρίζοντας ότι τα σενάρια για τις πρόωρες εκλογές τα διακινούν οι ίδιοι οι υπουργοί.

Ο Δημ. Κρεμαστινός υποστήριξε ότι οι εκλογές μπορεί να προκληθούν αυτόματα εάν συνεχίσει το κράτος να μη λειτουργεί, ενώ ο Θαν. Οικονόμου υποστήριξε στον Βήμα fm ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές, ενώ άλλοι υπουργοί δίνουν ανούσιες μάχες οπισθοφυλακής και άλλοι φοβούνται να μην πιτσιλιστούν. *
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: