8.9.11

ΚΚΕ: Ανοίγει ο δρόμος για κυριαρχία μεγαλοεπιχειρηματιών στον χώρο των ταξί...


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί ασκεί το ΚΚΕ, ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι κοροϊδεύει τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το νομοσχέδιο «ανοίγει τον... δρόμο για την γρήγορη εισβολή και κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και σε αυτό τον χώρο και οδηγεί στον βίαιο εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων».

Όπως εκτιμά, «κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της μεταφοράς στον τουρισμό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, την κατηγορεί πως υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί. «Υποστηρίζει την ουσία της απελευθέρωσης, ''συμβουλεύει'' τους απεργούς να σταματήσουν για να μην ζημιωθεί δήθεν ο τουρισμός. Τους καθησυχάζει ψευδόμενη ότι θα καταργήσει το νόμο αν γίνει κυβέρνηση, όμως όταν ήταν κυβέρνηση δεν κατάργησε τον νόμο 3109/03, που επίσης παρέδιδε το ταξί στις ανώνυμες εταιρείες. Τα περί ''σοβιετοποίησης'' της μεταφοράς, που λέει, μονό σαν ανέκδοτο ακούγονται», αναφέρει το ΚΚΕ.

Από την απελευθέρωση, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, είτε από μια συγκυβέρνησή τους, δεν θα βγουν ωφελημένα ούτε τα λαϊκά στρώματα, γιατί φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες δεν εξασφαλίζονται σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων και, πολύ περισσότερο, δεν συμβιβάζονται με την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τέλος ότι το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στη μεταφορά ταυτίζεται με τη γενικότερη λαϊκή ανάγκη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα συγκοινωνιών, όπου θα εντάσσεται και το ταξί σαν συμπληρωματικό μέσο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: