18.9.11

Μπαν Κι Μούν: Στέλνει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα...


Μήνυμα στήριξης στον Ελληνικό λαό σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας έστειλε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν.

Μετά τη ... γνωστοποίηση της ματαίωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα μόνιμο αντιπρόσωπο στο διεθνή οργανισμό, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη, για να εκφράσει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, ζητώντας από τον κ. Μητσιάλη να μεταφέρει τις ευχές του στον κ. Παπανδρέου για να ξεπεραστούν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα.

Με τον Μπαν Κι-Μουν θα συναντηθεί στις 7:30 απόψε (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, με τον οποίο θα συζητήσει το Κυπριακό, τις απειλές της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα, ο κ. Λαμπρινίδης θα έχει συνάντηση με στελέχη μεγάλων εβραϊκών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αργά το βράδυ θα συναντηθεί με τον προσωπικό απεσταλμένο του γγ των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: