16.9.11

Ένα «ατύχημα» που απειλεί να γίνει μοιραίο για την κυβέρνηση...


Τι κρύβεται τελικά πίσω από τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης αναφορικά με το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα; Κάτι πολύ απλό: ένα λάθος. Πληροφορίες, που έρχονται από... το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε το μέτρο, την Κυριακή, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπολογισμός που είχε γίνει ήταν βιαστικός και γι αυτό πρόχειρος. Το αποτέλεσμα; Ήταν και λανθασμένος.

Ο συνολικός υπολογισμός των προσδοκώμενων εσόδων, 2,1 δισ. ευρώ, δεν «έβγαινε» με τίποτα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, όταν οι προσθαφαιρέσεις έγιναν πιο ψύχραιμα. Και κάπως έτσι, στο υπουργείο αποφάσισαν προχθές το βράδυ να ανακοινώσουν αύξηση των συντελεστών του τέλος, για να τους προκύψει το ίδιο σχεδόν δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Μόνο που το γεγονός προκάλεσε πολύ μεγάλη κοινωνική αντίδραση κι ένα κύμα αντίστασης στην πληρωμή του νέου φόρου. Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα «ατύχημα», όπως αυτό το λογιστικό λάθος, μπορεί και να αποδειχτεί μοιραίο για την επόμενη μέρα της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί η δυσαρέσκεια διογκώνεται και κάποια στιγμή, λειτουργώντας αθροιστικά, μπορεί να την οδηγήσει σε κάποια ηρωική έξοδο.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: