11.9.11

«Κυνηγοί» χαλκού και καυσίμων στην Αρκαδία...


Περιφέρονταν στην Αρκαδία και λεηλατούσαν τις εγκαταστάσεις εταιρειών κλέβοντας όχι μόνο χαλκό, αλλά και… καύσιμα από τα μηχανήματα που έβρισκαν! Οι δυο Βούλγαροι είχαν φροντίσει να... εξασφαλίσουν σχεδόν δυο τόνους πετρελαίου, όταν έπεσαν σε μπλόκο της Τροχαίας!


Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τους δυο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 41 χρόνων στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι στην καρότσα του φορτηγού του 30χρονου υπήρχαν 46 μπιτόνια με συνολικά 886 λίτρα πετρέλαιο κίνησης. Όταν αποδείχθηκε ότι οι αλλοδαποί δεν είχαν παραστατικά αγοράς, οδηγήθηκαν στο τμήμα Μεγαλόπολης για ανάκριση και γρήγορα αποκαλύφθηκε η δράση τους.


Τα καύσιμα που βρέθηκαν στο φορτηγό ήταν μέρος μιας συνολικής ποσότητας 2.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που είχαν κλέψει στις 2 Σεπτεμβρίου από τον αφύλακτο χώρο στάθμευσης μιας εταιρείας της περιοχής. Την ίδια μέρα, είχαν κλέψει άλλα 300 λίτρα από ένα μηχάνημα έργων, ενώ μέσα στον περασμένο Ιούνιο είχαν «ρουφήξει» άλλα 600 λίτρα αλλά και ποσότητα χαλκού από άλλες δυο εταιρείες της περιοχής. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και εργαλεία κοπής μετάλλων, δυο ασύρματοι και μια κουκούλα με πέντε ζευγάρια γάντια.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: