26.9.11

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο του επιβατικού κοινού...


Χειρόφρενο τραβούν την Τρίτη και την Τετάρτη, για 48 ώρες, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα για επίσης 48 ώρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Εντός της
ημέρας αναμένονται και οι αποφάσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Η αδιαλλαξία και η αδιαφορία ταυτόχρονα του υπουργού Μεταφορών» αναφέρει το ΣΑΤΑ σε ανακοίνωσή του «δεν έχουν ούτε όρια ούτε τελειωμό. Υποτίθεται ότι άνοιξε ο διάλογος και η διαβούλευση. Όλα αυτά στα λόγια. Στόχος είναι να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση του κλάδου, να υπονομευθεί η ενότητα του κλαδικού μας αγώνα και να υποβαθμιστεί το δίκαιο του κλάδου, που είναι η επιβίωση και όχι η διάλυση».

Την Τετάρτη οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 11:00.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ είχε προειδοποιήσει ότι, εάν στη λίστα της εφεδρείας υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος των αστικών συγκοινωνιών, τότε οι κινητοποιήσεις θα λάβουν μορφή 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τη Δευτέρα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι εναντιώνονται στα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα, αλλά και στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος τους μετέφερε ως τελεσίγραφο την απόφαση του υπουργείου να παραδώσει μέχρι τέλη Οκτωβρίου τις λίστες του προσωπικού που αναμένεται να τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία.

protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια: