12.9.11

Κατάθεση Στρος - Καν για την υπόθεση Μπανόν...


Κατάθεση στην αστυνομία δίνει ο Ντομινίκ Στρος-Καν στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού της Γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του.

«Ύστερα από αίτημα του Στρος-Καν, η ... ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το νωρίτερο δυνατό όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της έρευνας», πρόσθεσαν οι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ανρί Λεκλέρκ, οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ .

Τον Ιούνιο, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις σε βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, η Μπανόν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού το 2003.

Η μήνυση εξετάστηκε αρχικά από την εισαγγελία του Παρισιού.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας, έπρεπε να καταθέσει Στρος-Καν. Οι οικείοι του είχαν δηλώσει ότι ο ίδιος ήθελε να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες της Μπανόν, επέστρεψε στις 4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι μετά την απαλλαγή του από όλες τις σε βάρος του κατηγορίες στις ΗΠΑ.

Στο τέλος της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα την οποία θα αναλάβει ανακριτής, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση ή να κρίνει ότι τα αναφερόμενα γεγονότα, που χρονολογούνται στο 2003, παραγράφονται.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: