22.9.11

Τζούλιαν Ασάνζ: Γνώριζα ότι θα με παγιδεύσουν οι Αμερικανοί...


Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Αποσπάσματά της δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η βρετανική εφημερίδα «Independent».
Το βιβλίο το οποίο κατέληξε τελικά να τυπωθεί και να διανεμηθεί μετά από μακρόχρονη διαμάχη του Ασάνζ και του μικρού σκωτσέζικου εκδοτικού οίκου «Canongate» σκιαγραφεί με...


ζωηρά χρώματα το πορτρέτο ενός ατόμου που χάρη στις αποκαλύψεις του έφτασε να γίνει, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από ελάχιστα γνωστός πρώην χάκερ ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο.

O Ασάνζ περιγράφει πώς βυθίστηκε στον κρυφό κόσμο των χάκερ και πώς δημιούργησε την πλατφόρμα του Wikileaks βγάζοντας στη φόρα μεταξύ άλλων μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής διπλωματικής αλληλογραφίας, προκαλώντας έτσι σάλο, πλήθος από υποστηρικτές, αλλά και πανίσχυρους εχθρούς.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση βιασμού δύο γυναικών στη Σουηδία για την οποία καταζητείται, αποκαλύπτει ότι είχε δεχτεί προειδοποίηση από υπηρεσία πληροφοριών - την οποία δεν κατονομάζει - ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδίαζε να τον παγιδεύσει στο πλαίσιο «αντιποίνων» για τις ενοχλητικές αποκαλύψεις του.

Παραδέχεται ότι είχε σεξουαλική σχέση με τις δύο γυναίκες, όμως υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί τους πως κάποιες από αυτές τις επαφές δεν ήταν συναινετικές αποτελούν είτε τμήμα μιας ευρύτερης συνωμοσίας, είτε ορμώνται από το γεγονός ότι τις παραμελούσε.

«Βρισκόμουν βυθισμένος στα διεθνή τεκταινόμενα, και ενώ είχα περάσει χρόνο με αυτές τις γυναίκες, δεν τους έδινα αρκετή σημασία, δεν απαντούσα στα τηλεφωνήματά τους ούτε και μπορούσα να μπορούσα να βγω από τη ζώνη που μου επέβαλαν όλες εκείνες οι απειλές και οι δηλώσεις εναντίον μου στην Αμερική. Ένα από τα λάθη μου ήταν να περιμένω να δείξουν κατανόηση σε αυτό. Δεν ήμουν αξιόπιστος σύντροφος, ούτε καν πολύ πολιτισμένος εραστής και αυτό άρχισε να φαίνεται. Αν, φυσικά, δεν ήταν όλα στημένα εξαρχής», λέει...
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: