3.9.11

ΠΑΤΡΑ: Ξύλο στην κηδεία… για την κληρονομιά!...


«άκληρος» ανιψιός... κατηγόρησε τους συγγενείς του...
Πριν καν προλάβουν οι νεκροθάφτες να «σκεπάσουν» το φέρετρο, οι «μουρμούρες» είχαν ενταθεί!
Μέχρι και ξύλο έπεσε σε κηδεία στη Μυρσίνη του νομού Ηλείας, όταν συγγενείς του εκλιπόντος έμαθαν πως... Ο

άλλος συγγενής είχε απευθυνθεί στον Εισαγγελέα ζητώντας ιατροδικαστική έκθεση (με την υποψία ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου ήταν... περίεργος)! Όπως έλεγαν οι συγγενείς ο «ανιψιός» ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί ο εκλιπών... δεν του είχε αφήσει το παραμικρό από τη μεγάλη περιουσία του!

Με το θάνατο του ηλικιωμένου, αρκετά συγγενικά του πρόσωπα κληρονόμησαν «κομμάτια» της περιουσίας του σε γη, ακίνητα και χρήμα, ένας ανιψιός όμως... ήταν ο δυσαρεστημένος! Λίγο πριν την κηδεία απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα ζητώντας του να διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής έκθεσης ώστε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου. Μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα πως «είχε την υποψία πως ο θάνατος του θείου του... δεν ήταν φυσιολογικός», αφήνοντας όμως έτσι πολλές αιχμές για τους υπόλοιπους συγγενείς.

Η κίνηση του «ανιψιού» δεν έμεινε κρυφή! Έκανε το γύρο του χωριού και όπως ήταν αναμενόμενο -κατά τη διάρκεια της κηδείας- οι υπόλοιποι... τον κοιτούσαν με μισό μάτι! Όχι τόσο για την αίτησή του να γίνει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά για τις υπόνοιες που είχε αφήσει εναντίον άλλων.

Πριν καν προλάβουν οι νεκροθάφτες να «σκεπάσουν» το φέρετρο, οι «μουρμούρες» είχαν ενταθεί! Και το τι έγινε στη συνέχεια... δύσκολα περιγράφεται!

Κάποιοι από τους συγγενείς τον πλησίασαν, άρχισαν να του διαμαρτύρονται για όσα έκανε, αλλά δεν σταμάτησαν στις κουβέντες. Πολύ γρήγορα άρχισαν τις βρισιές και στο τέλος... τις μπουνιές! Όπως ο ίδιος (ο ανιψιός) ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν! Παράλληλα, τον κατηγορούσαν πως... αναστάτωσε όλο το σόι και υπονόησε για συγγενείς του πως είναι «δολοφόνοι» μόνο και μόνο επειδή δεν πήρε... ούτε ένα στρέμμα γης από τη μεγάλη κληρονομιά του θείου!

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν άλλοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν! Πλέον ο «ανιψιός» θεωρείται ως ο... «αποδιοπομπαίος τράγος» της οικογένειας. Όσο για την ιατροδικαστική έκθεση; Συνετάχθη, αλλά σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του ηλικιωμένου αποδίδεται σε φυσιολογικά αίτια!..
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: