21.9.11

Διάψευση από το ΔΝΤ στα περί συντεταγμένης χρεοκοπίας...


Στη διάψευση των σεναρίων των τελευταίων ημερών ότι οι δανειστές της Ελλάδας έχουν σχεδιάσει εναλλακτικό σχέδιο για συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας προχώρησε το ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον για την... παρουσίαση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Παγκόσμια Οικονομική Σταθερότητα (Global Financial Stability Report) ο Χοσέ Βινιάλς Οικονομικός Σύμβουλος και Διευθυντής Νομισματικής και Κεφαλαιαγορών του ΔΝΤ διέψευσε ότι εξετάζεται συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος.

«Δεν εξετάζουμε συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος. Σε καμία περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Παράλληλα, η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές εξέφρασε χθες τη δέσμευση του Παρισιού να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασωθεί η Ελλάδα.

«Κάνουμε τα πάντα για να διασωθεί η Ελλάδα. Δεν μπαίνουμε στο σενάριο μιας χρεοκοπίας της Αθήνας» δήλωσε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως αν η Ελλάδα υλοποιήσει τα προβλεπόμενα ως προϋποθέσεις της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου θα διασωθεί...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: