27.9.11

Μπαράζ κινητοποιήσεων με πορείες και καταλήψεις...


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα πάνω από 500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τελωνειακοί και εφοριακοί.

Συνάδελφοί τους νωρίτερα έκαναν κατάληψη αίθουσας όπου επρόκειτο να ... δώσει συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και στη συνέχεια μέσω της οδού Σταδίου κινήθηκαν προς το Σύνταγμα. Λόγω της κινητοποιήσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Καραγιώρη Σερβίας.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για σήμερα και οι εργαζόμενοι στους Δήμους. «Θα μας βρίσκουν καθημερινά στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα», λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.) κ. Θ. Μπαλασόπουλος.

Στο πλαίσιο της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας , των απολύσεων , των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Αθήνα, και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Η πορεία τους θα γίνει και με δίκυκλα, απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα. Την Τετάρτη καλούν σε καταλήψεις δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, καθώς και σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. «προχωρώντας παράλληλα σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο».

Την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στη συγκέντρωση στελεχών του Δημοσίου (μέλη των δ.σ.. των Σωματείων-Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ) στο Θέατρο «Ορφέας» (πρώην Χατζηχρήστου - Πανεπιστημίου 38 - Αθήνα) και στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Ωστόσο, τα «μπλόκα» ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης και Τρόικα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες , μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ.

Επίσης αυτή την ώρα 100 υπάλληλοι του πρώην υπουργείου Εμπορίου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο στην πλατεία Κάνιγγος.

Στις 18.00 συνοριοφύλακες και ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βασ. Σοφίας μπροστά από την Βουλή για τις μειώσεις στους μισθούς τους.

Μια ώρα αργότερα οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και παράλληλα δικυκλιστές θα ξεκινήσουν από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με κατεύθυνση το Σύνταγμα
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: