22.9.11

Αδειοι δρόμοι από μέσα μεταφοράς, γεμάτοι από αγανάκτηση...


Κοινό μέτωπο ενάντια στις προθέσεις του υπουργού Μεταφορών και της κυβέρνησης για άνοιγμα επαγγελμάτων, εργασιακή εφεδρεία και μειώσεις μισθών δημιουργούν από σήμερα τα ... συνδικάτα των μεταφορών της χώρας. Με τους ιδιοκτήτες ταξί να συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όλοι οι κλάδοι είναι πλέον στο ίδιο στρατόπεδο για πρώτη φορά.
Ετσι, μόνο Ι.Χ. αυτοκίνητα ή μηχανές θα κυκλοφορούν σήμερα στο Λεκανοπέδιο, ενώ αναστάτωση αναμένεται να δημιουργηθεί και στις πτήσεις, λόγω της τρίωρης στάσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 3.30 το μεσημέρι. Αυτές τις ώρες δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Η σημερινή μέρα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η αρχή για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ηδη τα σωματεία των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό και ΗΣΑΠ) ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα, οπότε η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς τα δύο βασικά συγκοινωνιακά μέσα και αύριο και, αν δεν αλλάξει κάτι, για πολλές μέρες...

Ταξί και φορτηγά

Τα υπόλοιπα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών θα αποφασίσουν την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, ενώ οι αυτοκινητιστές ταξί έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως να την προσδιορίζουν επακριβώς χρονικά. Τις επόμενες ημέρες, δε, αναμένεται να συνταχθούν μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών.

Σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι όλων των ΜΜΜ μαζί με την ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την επόμενη εβδομάδα όλοι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι «αν συνεχίσει την ίδια απάνθρωπη πολιτική» θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με απεργία διαρκείας. «Είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο, είμαστε όλοι στον ίδιο αγώνα», τονίζουν.

«Η μεθοδευμένη κυβερνητική πολιτική, που υπαγορεύει άμεσο ξεπούλημα των επιβατικών μεταφορών στα οργανωμένα συμφέροντα (καρτέλ), είναι πλέον ξεδιάντροπα ορατή. Η πρόθεσή τους -που χωρίς αντίσταση θα γίνει πραγματικότητα- είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ανέργων και η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων με χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους οδηγούς. Η ποιότητα των υπηρεσιών και οι ανάγκες της κοινωνίας και του επιβατικού κοινού ουδόλως τους ενδιαφέρει, ουδόλως τους απασχολεί».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: